A Diamant lányok szerdai bemutatkozója után csütörtökön Kaposvár férfi röplabdásai léptek pályára, hogy megkezdjék menetelésüket a Challenge kupában. Ruben Wolochin csapata első körben az osztrák UVC Weberzeile RIED gárdáját fogadta a Kaposvár Arénában.

A középcsapatként ismert Reid jól kezdte a mérkőzést, hiszen zsinórban öt pontot szerzett mindjárt a párharc elején. A Fino azonban a kezdeti rövidzárlat után rendezte sorait és 13:12-nél már a vezetést is átvette a hazai csapat. Innentől kezdve fej-fej mellett haladtak a csapatok, viszont a végjátékban jobban összpontosítottak a kaposváriak, akik 25:21 arányban meg is nyerték az első szettet. (1:0)

A második játékrész mesésen indult a Fino számára, hiszen mindjárt a szett elején megszerezték a vezetést és tetemes előnyre is sikerült szert tenniük Bögölyéknek. A Ried 12:7-nél ébredt fel, és egymás után szerezték a pontokat. 12:7 után a Fino Kaposvár csak egy pontot tudott szerezni, míg az osztrákok 11-et. Innen a hazaiak már csak futottak az eredmény után, és hiába jöttek fel a végjátékban 23:24-re, az Ried végül élt a szettlabdával. (1:1)

A harmadik játékrész elején ismét elaludtak a vendégek, amit a Fino azonnal kihasznált. 8:3-nál időt kértek a vendégek, de a játék képe nem változott. Nagy József bravúros blokkjai után már 11:5-öt mutatott az eredményjelző. Az osztrákoknak ismét kellett, hogy elteljen a játékrész fele, hogy lendületbe kerüljenek, a szett vége fele pedig fel is zárkóztak 17:14-re. Ruben Wolochin időkéréssel válaszolt. Ezt követően azonban már nem hagyta közelebb férkőzni ellenfelét a Fino, és végül 25:20-ra behúzta a harmadik szettet is. (2:1)

A negyedik játékrész ismét parádés hazai kezdést hozott, perceken belül 13:5 állt az eredményjelzőn. A Ried teljesen szétesett a negyedik szettre, a Fino pedig több mint tíz pontos előnye tudatában magabiztosan játszott és gyorsan lezárta a játszmát 25:11-re, a mérkőzést pedig 3:1-re.

A mezőny legeredményesebb játékosa az osztrák együttes lengyel ütőjátékosa, Tomasz Rutecki volt 21 ponttal, a kaposváriaknál Horváth Kristóf és Kalmár Ákos egyaránt 16-16 pontig jutott.

A visszavágót november 27-én játsszák Ried im Innkreisban, a párharc győztese a 32 csapatos főtáblán a holland Samen Lycurgus Groningennel találkozik.

Eredmény, Challenge Kupa, selejtező, 1. mérkőzés:
Fino Kaposvár SE - UVC Weberzeile Ried: 3-1 (21, -23, 20, 11)

Címkék: Ried, challenge kupa, Fino, sport, Kaposvár