Történetének első nemzetközi kupamérkőzésére készült a kaposvári női röplabda-csapat, aminek igyekeztek is megadni a módját az idén átadott Kaposvár Arénában - írja a hunvolley.hu. Persze az, hogy a klub első alkalommal indult a Challenge Kupában, az nem jelenti azt, hogy játékosai is zöldfülűek lennének: például a három Eb-t is megjárt feladó, Tálas Zsuzsanna a Vasassal és a Békéscsabával, az Universiade-negyedik liberó Szpin Renáta ugyancsak a csabaiakkal, Szűcs Kinga az UTE-val, Tanja Matics pedig a Békéscsabával és a Nyíregyházával vett részt megannyi kupacsatában.

Persze az ellenfelet sem kell félteni, a nemzetközi kupaszereplést a Balkán Kupa megnyerésével kiharcoló isztambuli csapatban hazai játékosok mellett holland, cseh, amerikai és belga légiósokkal is rendelkezik. Utóbbi, név szerint Freya Aelbrecht szerepelt például a mieink ellen a 2015-ös Európa-bajnokságon, ahol a belgák egyik legjobbja volt.

Most is ő vitte a prímet, s bár a hazaiak rendre felzárkóztak, de a végjátékban a törökök domináltak. A második játszma zömében viszont a kaposváriak vezettek, a végére azonban elfogyott az előny, s 23:22 után sorozatban három ponttal a vendégek húzták be ezt a szettet is. Sajnos a harmadik szettben már nem tudta ugyanezt a teljesítményt nyújtani a hazai csapat, az isztambuliak gyorsan megléptek, sőt a házigazdák nyitásfogadása és védekezése a szett közepén teljesen összeomlott, így tíz fölé is nőtt a különbség. A 3:0-s vereséggel elég nehéz helyzetbe került a Kaposvár, de tegyük hozzá azt is, hogy nem ők számítottak a párharc esélyesének. 

A visszavágót november 19-én játsszák Isztambulban.

Szasa Nedeljkovics: – Nagyon sokan kilátogattak a bemutatkozó meccsünkre, és először is szeretném nekik megköszönni, hogy ennyien biztattak minket. Úgy gondolom, hogy egy ilyen szintű csapat ellen nem is sikerült rosszul. Amíg jól nyitottunk és fogadtunk, addig tartani tudtuk velük a lépést velük. Kár, hogy a második játszma végén megremegtek a kezek, míg az isztambuliak ekkor egyszer sem hibáztak.

Mustafa Suphi Doganci: – Igyekeztünk feltérképezni a kaposváriakat, ennek ellenére többször is sikerült meglepetést okozniuk. Csapatomnak azonban, amikor kellett, szerencsére mindig helyén volt az esze és a szíve. Csak a harmadik játszma volt sima, de ettől függetlenül a visszavágó nem lesz sétagalopp, azt sem vehetjük félvállról.

RÖPLABDA, NŐI CHALLENGE KUPA, SELEJTEZŐ, MÁSODIK FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS

Kaposvár Aréna, 600 néző. V: Akhundov (azeri), Romero Martínez (spanyol)

1. MCM DIAMANT KAPOSVÁR – TÜRK HAVA YOLLARI (török) 0:3 (–19, –23, –16)

DIAMANT: Tálas 2, Szűcs K. 2, Sipic 5, Matics 10, Kliszura 18, DJURICS 14. Csere: Szpin, Hegyi (liberók), Tóth J. Edző: Szasa Nedeljkovics

ISTAMBUL: RISHEL 16, Yurtdagülen 4, Kocmanová Havlicková 12, BUIJS 17, AELBRECHT 9, Kirdar. Csere: Yildirim, Bilgi (liberók), Ercan, Germen, Aydinlar. Edző: Mustafa Suphi Doganci

Az eredmény alakulása: 1. játszma: 2:2, 2:6, 7:7, 8:13, 13:14, 13:18, 18:20, 18:24. 2. játszma: 3:1, 5:4, 6:8, 7:10, 11:11, 16:12, 17:15, 20:16, 21:22, 23:22. 3. játszma: 2:7, 4:7, 4:11, 7:15, 9:20, 14:24

Címkék: türk hava yollari, challenge kupa, 1.mcm-diamant kaposvár, sport