Sasa Nedeljkovic együttese a török Türk Hava Yollari ellen lép pályára szerdán 18 órakor az arénában. A visszavágót november 19-én, kedden játsszák majd Isztambulban.

A török női röplabda erősségéről sokat elárul, hogy a válogatottjuk az idei Európa-bajnokságon egészen a döntőig verekedte magát, ahol aztán csak 3:2 arányban maradt alul Szerbia ellen. A sportág klubszinten is sikeres és eredményes, az élvonalban 12 csapat vív nagy csatákat minden héten.

Az isztambuli illetőségű Türk Hava Yollari együttese azzal vívta ki a Challenge Kupa-indulást, hogy megnyerte a szeptemberben megrendezett Balkán Kupát egy román és egy szerb alakulat előtt. A török nemzeti légitársaság házi csapatát 1979-ben alakították, és a 2019/2020-as évadban eddig hat alkalommal lépett pályára.

A lányok az öt szettes meccsek igazi specialistái, ugyanis négy alkalommal is a végletekig kiélezett csata után hagyták el a játékteret. Más kérdés, hogy ebből csak egyet nyertek meg, éppen a legutóbbi játéknapon, november 2-án, hazai pályán az Ankara ellen. A Türk Hava Yollari 8 megszerzett ponttal az I. liga 7. helyéről várja a folytatást. Mustafa Suphi Doganci vezetőedző több örök válogatott játékossal is együtt dolgozik ebben a klubcsapatban, emellett egy-egy jó nevű cseh, holland és belga, valamint egy Egyesült Államokbeli röplabdázó is tagja a keretnek.

Címkék: Türk Hava Yollari, nemzetközi, európai, diamant, Kaposvár, sport