Újabb nehéz mérkőzés vár a Kaposvári KK együttesére az NB I./A csoportos férfikosárlabda-bajnokságban - írja a delfinek.hu. A hatodik fordulóban Szolnokra látogatnak Hendleinék.

A Tisza-partiak bár átalakult játékoskerettel, ám nem biztos, hogy jóval gyengébben vágtak neki a 2019/2020-as pontvadászatnak. Legnagyobb veszteségük kétség kívül a kaposvári nevelésű Vojvoda Dávid elvesztése volt, aki azóta már Olaszországban is letette névjegyét is igazolta klasszisát.

Mellette a másik egykori kaposvári Benke Szilárd is távozott Szolnokról. Egy kaposvári nevelésű kosárlabdázó viszonyt csatlakozott a nyáron az alföldiekhez. Igaz a szegediektől érkező Juhos Levente sérülése miatt csak most csatlakozhat újra társaihoz. A hírek szerint a szintén sérült Kovács Péter már teljes intenzitású edzéseket végzett a csapattal, így rá is számíthat majd Dragan Alekszics vezetőedző.

A szolnokiak a Debrecen megverése után Zalaegerszegen simán nyertek, így remek hangulatban várhatják az összecsapást. Ami a kaposváriakat illeti Bakiék is jó előjelekkel utazhatnak, hiszen az Oroszlányban aratott diadalt követően legutóbb a Soproni KC-t sikerült közel harminc ponttal kiütni a Kaposvár Arénában. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a Szolnoki Olajbányász jóval erősebb az előbb említett két alakulatnál, ennek megfelelően más célokért is küzdenek a bajnokságban.

Az elmúlt mérkőzéseket tekintve azonban egyre jobban összeáll a somogyiak játéka is. Főleg a védekezésben sikerült megvalósítani az előzetes elképzeléseket. A korábban jellemzően magas eladott labdák száma is nagyot csökkent, a büntetők kihasználásán azonban még mindig sok a javítani való.

Címkék: Szolnok, KKK, Kaposvár, sport