A másodosztályban szereplő Duna Aszfalt Tiszakécske LC otthonában szólították pályára a Kaposvári Rákóczi csapatát a Magyar Kupa hetedik fordulójában. A tét a legjobb 32 közé kerülés volt. Az első játélrészben mindkét fél előtt adódtak lehetőségek. Slakta Balázsnak előbb Gréczi Gábor, majd Tölgyesi Viktor szabadrúgásánál kellett résen lennie. A másik oldalon Vachtler Csaba távoli lökete kerülte el éppen a kécskei kaput, az utolsó percekben pedig Szakály Attila került nagy helyzetbe, de Molnár Márk kivetődve menteni tudott. Az első játékrész derekán a somogyi szakmai stábnak kényszerű cserét kellett végrehajtania, hiszen Aljosa Vojnovic sérülés miatt nem tudta folytatni a játékot.

A második félidő elején Hadaró Valentin ellen követtek el szabálytalanságot a hazaiak, ezt követően pedig egy tömegjelenet alakult ki, melynek végén Bíró Dominiket kiállította a játékvezető. Az emberhátrányban futballozó Kaposvár a folytatásban egy kicsit beszorult, de Slakta Balázsnak sikerült Durso Giuliano lövését nagy bravúrral hárítania. Az utolsó fél órába lépve kis híján megszerezte a vezetést a Rákóczi, de Matej Poplatnik hibázott ziccerben. A hajrában előbb Durso Giuliano találta telibe a kapufát, majd ismét Slakta tartotta életben a továbbjutási esélyeket, miután Oláh Máté helyzeténél mentett. A hosszabbítás perceiben sikerült megszereznie a vezetést a Kaposvárnak miután Nagy Richárd nagyjából húsz méterről lőtt a bal alsóba.

Ez a találat pedig azt jelentette, hogy a somogyiak a legjobb 32 között várhatják a következő fordulót a Magyar Kupában. Ott majd az Ózd együttese vár Waltner Róbertékre.

Duna Aszfalt TLC–Kaposvári Rákóczi FC 0–1 (0–0)
Tiszakécske, 350 néző. V.: Ducsai (Varga G., Berényi).

Duna Aszfalt TLC: Molnár M. – Oláh M., Kardos N., Preklet, Ludánszki – Gréczi, Tölgyesi (Fabio, a szünetben), Durso, Kovács D. (Kocsis G., 55. p.) – Kirchner (Zádori, 81. p.), Puskás Z. Vezetőedző: Simon Antal.

Kaposvári Rákóczi FC: Slakta – Vachtler, Szabó A., Fodor M. (Tóth G., a szünetben), Hadaró – Vojnovic (Szakály A., 21. p.), Nagy K. (Yakymiv, 63. p.) – Borbély Á., Nagy R., Bíró D. – Poplatnik. Vezetőedző: Disztl László.

Gólszerző: Nagy R. (91. p.).

Kiállítva: Bíró D. (48. p.).

Címkék: Tiszakécske, győzelem, Magyar Kupa, Rákóczi, sport