Előszőr lépett pályára tétmérkőzésen a Kisvárda ellen a Kaposvári Rákóczi. A hazaiak célja a pontszerzés volt, amivel elmozdulhattak volna az utolsó helyről.

A mérkőzés elején a biztos védekezésre koncentráltak a vendégek, területet és lehetőséget adtak a Rákóczinak, akik azonban nem tudták feltörni a védelmet. A Kisvárda a félidő második felében aktívabbá vált, és a 35. percben Lucas góljával meg is szerezték a vezetést. A statisztika alapján megérdemelt volt, hiszen a vendégcsapat birtokolta többet a labdát, és a kaput eltaláló próbálkozások tekintetében is jobb volt, mint a házigazdák.

A sípszó után a játék főként mezőnyben folytatódott, a második félidő első felében volt egy-egy komolyabb helyzete a Rákóczinak és a Kisvárdának is, de nem sikerült gólra váltani a lehetőségeket. Sok hibával játszottak a felek, így további helyzetek nem igazán alakultak ki.

A 82. percben tizenegyes-gyanús szituációban maradt néma a síp, így a Kaposvár nem rúghatott büntetőt. Az utolsó percekben nagyon nyomott a Rákóczi, de egyenlítő találat nem született. A hazaiak letámadása a Kisvárdának kontrára adott lehetőséget, amit a vendégek a 88. percben ki is használtak, Gosztonyi kapott teljesen üresen labdát a kapus mellett, amit csak be kellett passzolnia. Ezzel ki is alakult a 2-0-ás végeredmény,  a Kisvárda négy nyeretlen találkozó után győzött ismét, a Rákóczi pedig 6 ponttal továbbra is a tabella utolsó helyén áll.

OTP Bank Liga, 9. forduló:
Kaposvári Rákóczi FC-Kisvárda 0-2 (0-1)
--------------------------------------
Kaposvár, v: Solymosi
gólszerző: Lucas (35.), Gosztonyi (88.)
sárga lap: Jakimiv (43.), illetve Gosztonyi (71.)

    Kaposvár:
    -----------
Pogacsis - Vachtler, Hegedűs, Nagy T., Fodor - Szakály A., Nagy J. (Jakimiv, 37.) - Nagy R. (Balázs, 67.), Nagy K. (Beliczky, 55.), Csiki - Ádám

    Kisvárda:
    ---------
Felipe - Melnyik, Beriosz, Kravcsenko, Protic - Lucas, Bumba - Seco (Gosztonyi, 68.), Grozav, Gei - Tischler (Sassá, 78.)

Címkék: Kisvárda, NB1, Rákóczi, labdarúgás, vereség, sport