A Kaposvári Röplabda Akadémia, az 1. MCM-Diamant Kaposvári Női RC és a Toldi Lakótelepi Tagiskola az elmúlt hétvégén immár ötödik alkalommal rendezte meg a Lábas Judit leány mini emléktornát a Toldi iskolában.

Az esemény szervezői a fiatalon elhunyt kaposvári testnevelő és edző, Lábas Judit emléke előtt tisztelegtek, egyben felkészülési és versenyzési lehetőséget biztosítottak a mini korosztályú egyesületi és iskolai csapatok részére.

Reggel 9 órakor, két csoportban kezdődött meg a küzdelem két pályán, és a programban összesen 20 mérkőzés kapott helyet. Az U13-as korosztály hagyományos kaposvári évadnyitó megmérettetésén a csoportkör után a keresztjáték és a helyosztó szakasz következett a sorban.

A rendező Kaposvári Röplabda Akadémia három csapattal is képviseltette magát a versenyen. A RÖAK „A” együttese 2 győzelem és 1 vereség után, csoport másodikként jutott a legjobb 4 közé. A keresztjáték megnyerése után, nagy izgalommal várták a lányok, hogy revánsot vegyenek a csoportban elszenvedett vereség után a jó erőkből álló és nem utolsósorban címvédő Sümeg- Dabronc csapata ellen. Végül sikerült a mérkőzést megnyerni 2:0 arányban, és Kertész Gabriella tanítványai jó és színvonalas játékot mutatva megnyerték a versenyt és a lányok boldogan vehették át a megérdemelt aranyérmet.

A győztes csapat tagjai: Agócs Luca, Borovszky Dorottya, Cohill Glória, Cséplő Fanni, Ferencz Emese, Győr Rebeka, Szép Stella, Vida Eszter. A dobogó harmadik fokára a szombathelyiek állhattak fel. A RÖAK B a hatodik, a RÖAKC pedig a nyolcadik helyen fejezte be a küzdelmeket.

Végeredmény:

RÖAK „A”
Sümeg- Dabronc
Szombathelyi Sportiskola
TFSE- Kalocsa
Dombóvár
RÖAK „B”
Veszprémi Egyetemi Sport Club
RÖAK „C”

 

Lábas Judit 2014 októberében, súlyos betegség után hunyt el. A Toldi Laktelepi Tagiskola pedagógusa, a Kaposvári Röplabda Akadémia utánpótlásedzője, a kaposvári női röplabdacsapat egykori játékosa mindössze 29 évet élt.

Gyógyulásáért öt évvel ezelőtt szinte az egész város összefogott, de a műtétre már nem kerülhetett sor. Emlékét az iskola és a sportegyesület egy meghívásos leány mini torna megrendezésével is őrzi és ápolja 2015 óta.

Címkék: Lábas Judit, emléktorna, RÖAK, sport, Kaposvár