Pakson szólították pályára csapatunkat az OTP Bank Liga NB I. nyolcadik fordulójában. Együttesünk Hegedűs Dávid góljával szerzett vezetést, de pontot nem tudott elhozni az Atomvárosból - írja a rakoczifc.hu.

Együttesünknél ugyanaz a kezdő futott ki a Paks ellen a pályára, mint a DVTK elleni kétgólos siker alkalmával. Ahhoz a találkozóhoz hasonlóan a paksi is nagyszerű iramban kezdődött, hiszen már az első percekben mindkét kapu előtt alakultak ki helyzetek. Az első igazán nagy viszont csapatunk előtt adódott, amikor Nagy Richárd passza után Csiki Norbert pörgetett kapura, de Holczer Ádám szögletre tudott menteni. A hazaiak kapusának pár perc múlva Nagy Richárd lövésénél kellett ismételten védenie, de ekkor már bravúrra volt szüksége. A másik oldalon Remili Mohamed, Könyves Norbert illetve Szabó János lövései jelentettek igen nagy veszélyt, de ezek éppen elkerülték a kaput. Majd a futball nagy igazsága ezúttal is érvényesült, hiszen a kimaradt paksi helyzetek után megszerezte a vezetést együttesünk: Nagy Richárd oldalszabadrúgására csapatkapitányunk, Hegedűs Dávid érkezett nagyszerű ütemben, s közelről fejelt a hálóba. A szünetig nagy energiákat mozgatott a Paks az egyenlítésért, de mindhiába.

A második játékrészt elején Remili Mohamed révén tudtak egyenlíteni a hazaiak, akik Windecker József, a szakadó eső miatt vizessé váló füvön megcsúszott lövéssel a vezetést is megszerezték, s csak Pogacsics nagy bravúrjának köszönhető, hogy Könyves Norbert nem növelte a paksi előnyt.

A folytatásban csapatunk mindent megtett az egyenlítésért, s Nagy Krisztián lövésénél közel is járt ehhez, de Holczer védeni tudott, majd Matej Poplatnik fejelt mellé óriási ziccerben, így elmaradt a pontszerzés.

Paksi FC–Kaposvári Rákóczi FC 2–1 (0–1)
Paks, 1109 néző. V.: Bogár (Buzás, Bornemissza).

Paksi FC: Holczer – Osváth, Poór, Fejes, Szabó J. – Balogh B. (Simon Á., 82. p.), Windecker, Papp K. (Kecskés T., 92. p.) – Könyves N. (Fejős, 76. p.), Hahn, Remili. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Hegedűs D., Nagy T., Fodor M. – Szakály A. (Nagy K., 60. p.), Nagy J. – Nagy R. (Poplatnik, 68. p.), Beliczky, Csiki (Balázs Zs., 62. p.) – Ádám M. Vezetőedző: Disztl László.

Gólszerzők: Remili (47. p.), Windecker (55. p.), illetve Hegedűs D. (35. p.)
Sárga lap: Papp K. (64. p.), Remili (84. p.), Szabó J. (86. p.), Holczer (91. p.), illetve Nagy J. (49. p.), Balázs Zs. (63. p.), Fodor M. (80. p.).

Címkék: Paks, NB I, Rákóczi, Kaposvár, sport