Biros Barnabás büntetőjével már 40 másodperc után megszerezte a vezetést a Kaposvári Vízilabda Klub a Szombathely ellen - írja a kapospolo.hu. György Dávid bravúrvédésekkel nyitott a hazai kapuban, Ekler Bendegúz lövésénél azonban már ő is tehetetlen volt. A bekapott gól után ifjabb Berta József volt eredményes, majd Kovács Olivér növelte kettőre a két csapat közötti különbséget. Sági Benjámin kiállítása után Nikola Giga is betalált, majd Szőke Balázs büntetőjével zárkóztak a vendégek.

Kovács Olivér lőtt egy hatalmas gólt rögtön a második negyed elején, amit nagy valószínűség szerint Srdjan Aksentijevic is megirigyelhetett, a szerb játékos ugyanis nem sokkal később hasonlóan nagy találatot szerzett. Ekler Bendegúz góljával szépített az AVUS, majd Turnai Bálint lőtt be egy emberelőnyös helyzetet a vendégektől. A félidő vége előtt Irmes Pál volt eredményes, így már csak egy góllal vezettek a hazaiak. Nem sokkal később Juhász-Szelei Norbert lövése talált utat a vendégek kapujába, így a félidőben 7-5-re a KVK vezetett.

Mindkét oldalon adódott gólszerzési lehetőség a harmadik felvonás elején, gólt azonban ismét a hazaiak szereztek. Srdjan Aksentijevic talált be, majd két kaposvári kapufa után foghatta a fejét a szépszámú hazai publikum. Az újabb Aksentijevic-találat után Vindisch Ferenc is meglőtte az első gólját a mérkőzésen, majd Szabó Bence volt eredményes a vendégektől. Szabó nem sokkal később büntetőből is betalált, Irmes Pál második találatával pedig ismét elkezdett zárkózni az AVUS.

György Dávid védése is kellett, hogy ne szombathelyi góllal induljon a negyedik negyed, Ekler Bendegúz viszont már pontosan célzott. Vindisch Ferenc próbálkozásánál ismét a kapufa hárított, ifjabb Berta József lövésénél azonban már a hazaiakkal volt a léc. Ekler Bendegúz a negyedik gólját lőtte a túloldalon, de Dobos Dávid rögtön válaszolni tudott rá. Egy remek indítás után ifjabb Berta József sem hibázott, így ismét hárommal vezetett a KVK. Irmes csökkentette a két csapat közötti különbséget – aki utána büntetőből is eredményes volt - a hajrában azonban ismét nagyon fegyelmezetten játszottak a kaposváriak, akiknek az újabb győzeleme végül nem forgott veszélyben.

A somogyiak fontos bajnoki pontokat zsebeltek be a Csik Ferenc Versenyuszodában és zsinórban két győzelem után várhatják a novemberi folytatást.

A mérkőzést ezúttal is élőben közvetítettük!

Kaposvári Vízilabda Klub - AVUS Szombathely

Uploaded by KaposPont on 2019-09-28.

E.ON Férfi Vízilabda OB I 5. Forduló

Kaposvári VK - AVUS Szombathely 13-12 (4-2, 3-3, 3-3, 3-4)

Gólszerzők: Berta 3, Aksentijevic 3, Kovács 2, Vindisch, Dobos, Juhász-Szelei, Biros, Giga ill. Irmes 4, Ekler 4, Szabó 2, Szőke, Turnai.

Címkék: szombathely, vízilabda, kaposvár, sport