A nyáron alaposan megerősített Debreceni EAC otthonában kezdte meg szereplést az NB I./A csoportos férfikosárlabda-bajnokság 2019/2020-as szezonjában a Kaposvári KK együttese. A somogyiak kerete is több helyen átalakult, s a szurkolók a jól sikerült felkészülés után bíztak abban, hogy idegenben is sikeres rajtot vesznek Hendleinék. Nem sok hiányzott mindehhez.

A hazaiak szerezték az első pontokat, majd Ponjavics válaszolt egy triplával a túloldalon. A védekezéssel akadtak gondok a kaposvári oldalon, a debreceniek könnyű kosarakat értek el az első percekben. Elég volt azonban két szerzett labda, s máris somogyi előnyt mutatott az eredményjelző. Óriási adok-kapok ment a palánkok alatt, Tóth Ádám zsákolásával pedig megint a DEAC vezetett. A vendégek minden szabad labdáért vetődtek, Ponjavics pedig hiba nélkül dobott.

A második negyed eleje jobban sikerült a Manigat által vezetett hazaiaknak, így Fekete Ádám már a 12. percben időt kért. A legjobbkor jött Dramicsanyin triplája, ám minden vendég hibát azonnal pontokkal büntettek Boriszovék. A nagyszünet előtt Hendlein egyenlített 35–35-nél, majd Davis ismételte meg ugyanezt csaknem a dudaszóval egy időben.

A pihenőt követően több rontott kaposvári dobást is újabb kosarakkal kontráztak a debreceniek, így három perc után újabb időkérés következett. Boriszov duplája után már 50–42 állt az eredményjelzőn. Ponjavics ellen ítéltek sportszerűtlen hibát, ráadásul az újabb eladott labdák miatt állandósult a tíz pont körüli különbség.

A záró szakasz 64–54-nél kezdődött, és egy 5–0-ás szakasszal kerültek közelebb a somogyiak. Óriási csata zajlott a pályán, ekkor pedig már jobban védekeztek a vendégek. Három perccel a vége előtt Hendlein triplájával 72–71-re vette át a vezetést a Kaposvár, de időkérés után Manigat megint fordított.

A hazai győzelmet pedig Tóth Ádám duplája és Manigat büntetői biztosították be a Debrecennek.

DEAC - Kaposvári KK 81-79 (17-19, 22-20, 25-15, 17-25)

Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok
V.: Györffy P. A., Fodor A., Sallai I. (Hartyáni Zs.)

DEAC: Costa 4, Manigat 22/12, Borisov 17/3, Armwood 9, Tóth Á. 16. Csere: Bognár 7/3, Polyák 4, Harrison 2, Tóth B. -.

KKK: Davis 16/3, Norfleet 4, Ponjavics 10/6, Hendlein 12/3, Dramicsanin 24/9. Csere: Baki -, Lalic 10, Krnjajski 3.

Címkék: debrecen, kaposvári kk, kosárlabda, sport