Ennél mondhatni nem is indulhatott volna jobban a Kaposvári VK első mérkőzése a Csik Ferenc Versenyuszodában. A hazaiak Vindisch Ferenc góljával már az 1. percben megszerezték a vezetést a BVSC ellen, majd kisvártatva ifj. Berta József és Biros Barnabás is eredményes volt - írja a kapospolo.hu. A 3-0-ás kaposvári roham után Kovács Péter találatával szépítettek a vendégek, majd Sugár Péter is feliratkozott a gólszerzők közé. Vindisch Ferenc újabb találata talán a legjobbkor jött, György Dávid védését követően pedig Kovács Olivér lőtt egy hatalmas gólt. Egy rövid bírói tanakodást követően ismét a kaposváriak kapusa remekelt, míg a másik oldalon Györke Zsolt védte Biros Barnabás büntetőjét. A vendégektől Létay Krisztiánt pedig végleg kiküldték a bírók. Czigány Károly lövése talált utat a hazaiak kapujába, így 5-3-mal zárult a nem éppen unalmas első felvonás. 

null

Bojan Paunovic találatával vette kezdetét a második negyed, majd ismét a remekül játszó Vindisch Ferenc volt eredményes. Czigány Károly újfent nagy gólt lőtt, majd Ágh György is bevette a somogyiak hálóját. Mielőtt nagyon közelebb férkőztek volna a fővárosiak Srdjan Aksentijevic is betalált, majd Czigány lövésénél ezúttal a kapufa hárított. Egy elsietett helyzet után ismét a BVSC jöhetett, György Dávid azonban ismét védeni tudott. A félidőben 8-5-re a KVK vezetett.

BVSC góllal indult a második félidő. Mészáros Csaba ejtett közelről a kaposváriak kapujába. Néhány másodperccel később ifj. Berta József szerzett szemfüles találatot, amit egy kisebb technikai szünet követett, miután a játékvezetői emelvénnyel adódott némi probléma. A pihenőt követően fővárosi helyzeteket láthatott a szépszámú publikum, majd Biros Barnabást állították meg szabálytalanul. A megítélt büntető mögé ezúttal Srdjan Aksentijevic állt, aki nem hibázott. Egy szép támadás után Mészáros Csaba lőtte meg a vendégek hetedik találatát, amire ismét jött a válasz. Ezúttal Dobos Dávid révén.

Egy Nikola Giga kapufával rajtolt az utolsó felvonás, majd György Dávid jelentkezett két védéssel. Telt az idő, a BVSC pedig nem tudott közelebb férkőzni, így négy perccel a vége előtt 11-7-re a KVK vezetett. Végül Pásztor Mátyás törte meg a gólcsendet, majd Lajkó Márton vette be a somogyiak hálóját, a Surányi-csapat azonban a negyedik negyedben is taktikusan és fegyelmezetten játszott, így a hajrában már nem forgott veszélyben a hazaiak győzelme.

A Kaposvári VK végül 11-9-re győzött a BVSC ellen, ami egyben a csapat első győzelme volt a bajnokságban, valamint a Csik Ferenc Versenyuszodában egyaránt.

null

E.ON Férfi Vízilabda Bajnokság 4. Forduló

Kaposvár VK - BVSC-Zugló 11-9 (5-3, 3-2, 3-2, 0-2)

Gólszerzők: Vindisch 3, Berta 2, Aksentijevic 2, Dobos, Kovács, Biros, Paunovic ill. Mészáros 2, Czigány 2, Kovács, Lajkó, Pásztor, Ágh, Sugár.

Címkék: csik ferenc versenyuszoda, vízilabda, sport, kaposvár