A Bács-Kiskun megyei első osztályban érdekelt Soltvadkerti TE gárdája ellen vívta meg idei első Magyar Kupa mérkőzését a Kaposvári Rákóczi csapata. A somogyiak egyértelmű célja a továbbjutás volt, hiszen több osztály különbség van a két csapat között.

A különbség pedig hamar ki is jött a szombat 15 órakor kezdődő mérkőzésen. A 14. percben a frissen igazolt Balázs Zsolt talált a Soltvadkert kapujába, ezzel mindjárt a mérkőzés elején megszerezte a vezetést a vendég együttes.

A Rákóczi tovább hajtott és az első félidőben gyakorlatilag el is döntötte a meccset. A 26. percben Vachtler Csaba bal lábbal 22 méterről a bal felső sarokba bombázott, majd két perccel később Nagy Richárd csapott le egy hazaadásra és 8 méterről a kapus mellett belőtte a Rákóczi harmadik gólját.

A második félidőben biztos előnye tudatában kényelmesen játszott a Rákóczi, a Soltvadkert nem jeletett veszélyt a somogyiak kapujára. A ráadás gólt Nagy Krisztián szolgáltatta a 75. percben, amivel beállította a 4-0-ás végeredményt.

Waltner Róbert: Az volt a célunk, hogy továbbjussunk, ezt pedig sikerült elérnünk. Szép gólokat szereztünk, elégedett voltam a csapat teljesítményével. Balázs Zsolt nagyon jó úton jár, elmondtam neki, hogy mik az elvárásaim vele szemben, erre jól reagált, harcosan játszott, jól mozgott és gólt is rúgott.

Soltvadkerti TE–Kaposvári Rákóczi FC 0–4 (0–3)
Soltvadkert, 250 néző. V.: Kovács J. Z. (Illés T., Schweighardt).

Soltvadkerti TE: Frittman – Rózsa, Dobosi, Tóth Á. (Soproni, 74. p.), Frei, Radics, Márki, Molnár E. (Szamosi P., 67. p.), Nagy Sz., Szabó Sz. (Font, 59. p.), Szalai. Vezetőedző: Schmidt Zsolt.

Kaposvári Rákóczi FC: Slakta – Vachtler, Szabó A. (Yakymiv, a szünetben), Nagy T., Fodor M. – Szakály A., Nagy J. (Nagy K., a szünetben), – Nagy R. (Borbély Á., 67. p.), Beliczky, Balázs Zs. – Poplatnik. Vezetőedző: Disztl László.

Gólszerzők: Balázs Zs. (14. p.), Vachtler (26. p.), Nagy R. (28. p.), Nagy K. (75. p.).

Címkék: Soltvadkert, Magyar Kupa, győzelem, Rákóczi, sport