A válogatott szünetben sem pihentek a kaposvári labdarúgók, hiszen az edzések mellett pénteken felkészülési mérkőzést is vívtak a másodosztályú BFC Siófok ellen - írja közleményében a Kaposvári Rákóczi.

A mérkőzés elején remekül tartotta a labdát a Kaposvár, főként hátul, s az ezt követő mélységi indításokból próbált meg veszélyeztetni. Az első nagy lehetőség Vachtler Csaba beadása után alakult ki, amikor is Hadaró Valentin fejelhetett tisztán, de célt tévesztett. Két perc múlva megismétlődött ez a jelenet, de ekkor már Matej Poplatnik várta középen a beadást, de a szlovén támadó sem talált kaput.

Érett a gól a Rákóczinál, hiszen Balázs Zsolt csúsztatása csak centikkel kerülte el a kaput, majd Nagy Richárd szöglete után a berobban Hadaró Valentin éppen csak lemaradt a labdáról. Az első félidő hajrájában járt a legközelebb a vezetéshez a Kaposvár, amikor is Hadaró Valentin beívelését Beliczky Gergő vette át, majd tizenhat méterről, középről fölé lőtte a labdát. A negyvenedik percig kellett várni a gólra: Balázs Zsolt kapott jó labdát, majd önzetlenül az érkező Matej Poplatnik elé tálalt, aki közelről passzolt a kapuba. Egy perc múlva Balázs Zsolt is feliratkozhatott volna a gólszerzők közé, de nem talált kaput Vachtler Csaba remek centerezése után.

A második félidőre öt friss játékost is pályára küldött a szakmai stáb. A frissesség érződött a játékon, hiszen Matej Poplatnik kiugratása után Taylor lépett ki a védővonalból, majd Tajti kapus mellett is elhúzta a labdát, végül pedig a hálóba gurított, beállítva ezzel a végeredményt.

Waltner Róbert: "Az edzőmérkőzés jó volt arra, hogy felkészüljünk a Puskás elleni bajnokira. Amit a héten gyakoroltunk, azt fegyelmezetten betartották a labdarúgók. Nagy részben félidőztek a játékosok, így azok is lehetőséget kaptak, akik eddig kevesebbet játszottak. A Siófok nem a kezdőcsapatával állt ki, de egy edzőmérkőzésnek tökéletes volt a találkozó. Balázs Zsoltot nem kell bemutatni senkinek. Tizenkilenc évesen még velem együtt játszott a Zalaegerszegen az NB I-ben, nemsokára kiderül, hogy mi lesz vele A másik játékost nem tudjuk jelenleg leigazolni, leghamarabb télen tudnánk ezt megtenni, így meglátjuk majd, hogy milyen döntést hozunk vele kapcsolatban."

Gál István: "Összességében nézve egy kiegyenlített mérkőzés volt, melyen mindkét csapat a következő ellenfelére készült. Egy biztos védekezésből, labdabirtoklásra törekedve próbáltunk futballozni, de két elvi hibát elkövettünk és ebből a Kaposvár két gólt szerzett. A két csapat kiegyenlített teljesítménye alapján a döntetlen lett volna reális.

Kaposvári Rákóczi FC–BFC Siófok 2–0 (1–0)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 400 néző. V.: Derdák M.

Kaposvári Rákóczi FC I. félidő: Pogacsics – Vachtler, Nagy T., Fodor M., Hadaró – Szakály A., Nagy J. – Nagy R., Beliczky, Poplatnik, Balázs Zs. II. félidő: Slakta – Vachtler (Borbély Á., 78. p.), Nagy T., Szabó A., Hadaró – Balázs Zs., Tóth G., Yakymiv (Tömösvári, 82. p.), Poplatnik – Nagy K., Taylor. Vezetőedző: Disztl László.

BFC Siófok: Tajti – Kiss B., Jagodics, Csibra, Balogh B. – Réti P., Magasföldi – Kővári (Bencze M., a szünetben), Zamostny (Németh J., 82. p.), György N. (Szakály D., 53. p.) – Horváth P. (Lencsés, 78. p.). Vezetőedző: Gál István.

Gólszerzők: Poplatnik (40. p.), Taylor (63. p.).

Sárga lap: Szabó A. (71. p.), illetve Zamostny (71. p.).

Címkék: edzőmeccs, rákóczi, Siófok, sport