Számos magyar élvonalbeli, másod- és harmadosztályú klub, valamint alsóbb ligás együttes csatlakozott az idén második alkalommal megrendezésre kerülő Futball Éjszakája elnevezésű rendezvénysorozathoz. A program keretén belül több nagymúltú klub, így az újra NB I-ben szereplő Kaposvári Rákóczi FC stadionja is kinyitja kapuit és minden kedves érdeklődőt izgalmas, sportos, szórakoztató és érdekes programokkal vár pénteken.

Elsőként egy mindig parázs hangulatú megyei rangadót tekinthetnek meg az érdeklődők, hiszen pénteken 14 órai kezdettel a Rákóczi a BFC Siófokot fogadja.

A mérkőzés lefújása után a futball palántákat várja a pálya, ahol a legkisebbek különböző ügyességi feladatokon keresztül próbálhatják ki, milyen is az NB I-es labdarúgók élete. Arról, hogy mindenki kellőképp ráhangolódjon az edzésre, Balázs Péter erőnléti edző egy zenés bemelegítéssel gondoskodik.

Mindezek mellett 17 órától stadiontúrán is részt vehetnek az érdeklődők, akiket Takács Róbert technikai vezető vezet körbe a létesítményben. A stadiontúrán mindenki beléphet abba az öltözőbe, melyben a felnőtt csapat játékosai készülnek fel a mérkőzésekre. A 2004-ben átadott, teljesen megújult Rákóczi-stadionban nem is oly régen olyan magyar válogatott labdarúgók és gólkirályok öltöztek, mint Nemanja Nikolic, André Alves, Waltner Róbert és Rajczi Péter.

A létesítmény körbejárása során a szurkolók elmerülhetnek egy kicsit a múltban is, valamint beléphetnek abba az öltözőbe, amelybe a Ferencváros, az Újpest, a Debrecen, a Budapest Honvéd és MOL Fehérvár sztárjai készülnek majd az NB I-es mérkőzésekre.

A futball éjszakája 2019.09.06.

Helyszín: Rákóczi Stadion, 7400 Kaposvár, Pécsi utca 4.

Program:

14:00 – 16:00 NB I-es csapatunk edzőmérkőzése a BFC Siófok ellen

16:30 – 18:30 Ügyességi feladatok kicsiknek

16:30 – 17:00 Közös zenés bemelegítés erőnléti edzőnk, Balázs Péter vezetésével

17:00 – 18:00 Rákóczi Stadion túra. A túravezető: Takács Róbert, klubunk technikai vezetője

17:00 – 17:30 Próbáld ki magad a kapuban: Kapusedzés Gyenes András kapusedzőnkkel

17:00 – 17:30 Labdás feladatok csapatkapitányaink, Hegedűs Dávid, Szakály Attila, Ur László és Ádám Martin, valamint pályaedzőnk, Petrók Viktor irányításával

17:30 – 18:30 Aki mer az nyer: Rúgj büntetőt kapusainknak, Pogacsics Krisztiánnak, Slakta Balázsnak és Bonnyai Márknak, legyél te az első három helyezett egyike, és nyerj belépőt a DVTK elleni hazai mérkőzésünkre

Címkék: futball éjszakája, stadion, kaposvári rákóczi, sport