Illusztris résztvevője lesz a szombaton megrendezésre kerülő felnőtt magyar bajnoki motokrosszversenynek Zselickislakon. Szvoboda Bence a németországi ADAC MX Masters viadal helyett a Kaposvárhoz közeli pályán versenyez.

"Nem voltunk könnyű helyzetben a csapatommal, mert az ADAC kiemelt versenysorozatunk, viszont a magyar bajnoki cím is fontos számunkra. Az ADAC-n sajnos az idei nehézségeim miatt nem fogok tudni előkelő helyen végezni az év végi összesítésben, így megcélozom a 10. magyar bajnoki címem. Ha a kaposvári OB-t kihagyom, szinte biztos, hogy lemondhatnék róla. Valahol örülök, hogy így alakult, mert ez nekem hazai pálya, és profi pályafutásom során még nem nyílt alkalmam itt versenyezni" - avatott be a döntésébe mindenkit Szvoboda Bence.

Az öt fordulós magyar sorozatból eddig három fordulót (hat futam) rendeztek meg, Szvoboda pedig mindet megnyerte. Jelenleg 20 pont előnnyel vezeti a magyar MX Open bajnokságot csapattársa, Hugyecz Erik előtt, azonban a bajnokavatás még nem reális Zselickislakon.

A közösségi profilján Bence minden környékbeli szurkolóját és ismerősét arra buzdítja, hogy látogassanak ki szombaton az eseményre, ahol mindenkinek alkalma nyílik rá, hogy átadja gratulációit a cseh bajnokság megnyeréséért, esetleg közös fotót készítsenek az újdonsült cseh bajnokkal.

Az MX Open magyar bajnokság állása:

1. Szvoboda Bence (HTS KTM), 150 pont
2. Hugyecz Erik (HTS KTM), 130 pont
3. Szekeres Zsolt, (1WD MSE), 84 pont
4. Petr Kolaja, (Csehország), 83 pont
5. Szabó Zoltán (KTM Kecskemét), 81 pont

Címkék: Szvoboda, motokrossz, Zselickislak, sport