Az újonc Rákóczi négy mérkőzés után még pont nélkul áll az NB I-ben. A csapat eddigi meccsei jól tükrözték, hogy az élvonal és az NB II-között hatalmas a különbség. Apróbb bíztató jelek azonban vannak, hiszen a Zalaegerszeg ellen legutóbb 4-0-ra kikapott ugyan a Rákóczi, de a mutatott játék sokkal jobb volt, mint korábban a Mezőkövesd elleni hazain.

"Azt hiszem a Mezőkövesd ellen, amióta én itt vagyok, az volt a leggyengébb produkciónk. Az tényleg nem nézett ki jól. Azt megbeszéltük, úgy érzem, hogy azt a meccseinken ki is tudtuk javítani, a Fradi ellen, mind a ZTE ellen. Aki azt látja, hogy 4-0, az legyint egyet, hogy ez a zalaegerszeg lemosott minket a pályáról, de hát erről szó sem volt, sőt, ugye a végén a közönségünk meg is tapsolt állva, úgyhogy szerintem az mindent elmond arról, hogy milyen 4-0-ás vereség volt." - mondta el Nagy Richárd, a Kaposvári Rákóczi FC játékosa.

A Debrecen eddig száz százalékos az NB I-ben, a tavalyi bronzérmes alakulat mindhárom meccsét megnyerte. Meglepő lenne tehát, ha a Rákóczi most, a Loki otthonában szerezné meg első pontjait, de Nagy Richárd mégis bizakodik ebben.

"Erősségüknek a Tőzsér Danit emelném ki, aki egy rendkívül jó játékos még mindig. A pontrúgásai életveszélyesek, és a többi fiatal játékost nagyon jól tudja irányítani. Elől meg van bennük a minőség, gondolok itt Szécsi Márkra, Varga Kevinre vagy a Trujicra esetleg, meg elől is van egy kellemetlen csatáruk a Garba személyében. De úgy gondolom, hogy a héten kellőképpen felkészültünk belőlük, tudjuk, hogy mik az erősségük, a gyengepontjaik. A mi játékunkra pedig remélem, hogy az lesz a jellemző, hogy egy bátor és egy támadófutballal tudunk előrukkolni Debrecenben, és remélem, hogy ponttal, de inkább pontokkal párosul, és úgy jövünk haza." - tette hozzá Nagy Richárd

A szombaton 19.30 órakor kezdődő találkozónak a Nagyerdei Stadion ad majd otthont.

Címkék: dvsc, Debrecen, rákóczi, sport, labdarúgás