A Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra páros sikere mellett megszületett a Kaposvári Röplabda Akadémia strandröplabda szakosztályának első utánpótlás érme is a múlt héten, a Budapest melletti Lupa-tónál. Az U14-es fiúk mezőnyében a Tóth Ágoston Szalaki Dominik duó a harmadik helyet szerezte meg.

A korosztályos országos bajnoki döntőbe - a felnőttekhez hasonlóan - a ranglista-pontok alapján lehetett bekerülni. A kaposvári fiatalok ezen a nyáron már nem csak edzettek a Virágfürdőben, hanem jó néhány versenyen is rajthoz álltak, így többen jogot nyertek arra, hogy elindulhassanak a végső megmérettetésen.

Lutter Liza és Szombathelyi Kitti tanítványai közül az U14-es fiúk teljesítettek a legjobban: három páros is szerencsét próbált, és egy harmadik, egy ötödik és egy hatodik helyezés született. A hat kettősből álló mezőnyben mindenki játszott mindenkivel, és a Tóth Ágoston, Szalaki Dominik egység végül felállhatott a dobogó harmadik fokára. Kiss Péter és Sárközi Rudolf az ötödik, Csordás Bertaan és Simon Bence pedig a hatodik helyen zárt.

Az U14-es lányok küzdelmében Ferencz Emese és Vida Eszter az ötödik, Szita Luca és Zana Flóra pedig a kilencedik helyet szerezte meg, az U20-asok között Rucz Réka és Vajda Virág ugyancsak a kilencedik helyet érdemelte ki.

Címkék: Tóth Ágoston, Szalaki Dominik, homok, bronz, strandröplabda, RÖAK, Kaposvár, sport