A múlt vasárnapi versenyek befejeztével elkészült az új ranglista, és ezzel az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság kedden rajtoló döntőjének mezőnye, illetve annak kiemelése is. A RÖAK Kaposvár felnőtt és utánpótlás párosokkal is készül a szezon legfontosabb hazai megmérettetésére.

A felnőttek 16-os, illetve az utánpótlás korosztályok 12-es döntőjébe csak az idén megszerzett ranglistapontok alapján lehetett bejutni, ám a kiemelésbe még a tavalyi pontok is beszámítottak. A felnőtt nőknél zömében az ob-n eddig is résztvevő párosok indulnak majd, de lesz két teljesen új páros is: sérülés miatt Nagy Kitti párja Gubicza Laura lesz, míg a tavalyi ob-döntőn bronzérmes Dénesi Dalma a 2013-as bajnok Kiss Viktória helyett Gubik Hannával indul. Ami azonban még ennél is fontosabb: a RÖAK Kaposvár két felnőtt párosa is nagyon készül az erőpróbára. Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra címvédőként vág neki a küzdelmeknek szombaton reggel, a két testvér, Lutter Liza és Szombathelyi Kitti pedig a múlt szombati A-kategóriás viadal megnyerésével bizonyította, hogy számolni kell vele az ob-döntőben is.

A Kaposvári Röplabda Akadémia strandröplabda szakosztálya az idei nyáron az utánpótlás elit mezőnyébe is bekerült. A helyi fiatalok nem csak az öt, hazai rendezésű, országos, ranglistapont-szerző versenyen léphettek homokra a Virágfürdőben, hanem több komoly viadalra eljutottak. Olyan jól ment a pontgyűjtés, hogy az ob-döntő mezőnyébe több páros is bekerült. Az U20-as lányoknál Rucz Réka és Vajda Virág, az U14-eseknél pedig a Ferencz Emese, Vida Eszter és a Szita Luca, Zana Flóra duó készülhet a Lupa-tavi megmérettetésre. Az U14-es fiúk hat párost alkotó mezőnyének fele kaposvári lesz: az idei év felfedezettjei közül a Tóth Ágoston, Szalaki Dominik, a Kiss Péter, Sárközi Rudolf és a Csordás Bertalan, Simon Bence kettős is szerencsét próbálhat majd. Ha ehhez hozzávesszük, hogy az U16-os lányoknál Őszi Janka és Őszi Nóra első számú tartalékként várja a kezdést, elmondható, hogy remek munkát végzett a nyáron a Lutter Liza, Szombathelyi Kitti edzőpáros.

A program egyébként kedden az U22-esek küzdelmeivel kezdődik, szerdán az U16-osok, csütörtökön az U20-asok, pénteken pedig az U14-esek mérik össze egymással az erejüket. Szombaton kezdődnek a felnőttek küzdelmei, majd vasárnap az elődöntőkkel és az éremcsatákkal folytatódik - a döntőket az M4 Sport élőben közvetíti - és azon a napon rendezik az U18-asok küzdelmeit is.

Címkék: Szombathelyi, RÖAK, Lutter, döntő, strandröplabda, sport