Tavaly nyáron kétéves szerződést kötött Szerencsés-Miklai Zsanett az 1. MCM-Diamant Kaposvár női röplabdacsapatával, és a tapasztalt játékos az idei sikeres év után újabb eredményes szezonra készül klubjával. Ráadásként a magyar válogatott keretének tagjaként továbbra is jó eséllyel pályázik arra, hogy ott lehessen az augusztusi Európa-bajnokságon.

A nagybajomi nevelésű, 27 esztendős sportolónő korábban a Nyíregyháza, a Vasas Óbuda, az UTE és a Jászberény sikeréért küzdött, a somogyi megyeszékhelyen azonban valóban otthon érzi magát. Csapatkapitányként és egyre inkább formába lendülő kulcsjátékosként részese volt az Extraliga ötödik hely elérésének és a nemzetközi kupaindulás kivívásának. A feladó-átló poszton szereplő röplabdázó négyszeres bajnoknak és ötszörös kupagyőztesnek vallhatja magát, az új évadban pedig szeretne újabb sikerekért harcolni társaival.

KÉPÜNKÖN: Szerencsés-Miklai Zsanett a kaposvári női röplabda egyik alapítójával, Vermesné dr. Merő Zsuzsannával
Szerencsés-Miklai Zsanett a kaposvári női röplabda egyik alapítójával, Vermesné dr. Merő Zsuzsannával

Szerencsés-Miklai Zsanett nyara eddig egészen mozgalmasan alakult:  júniusban férjhez ment, közben pedig részt vett az Európa Ligában szereplő, illetve az Európa-bajnokságra készülő női válogatott edzőtáboraiban és mérkőzésein is. Egyelőre még nem tudni, hogy Jan De Brandt szövetségi kapitány számít-e rá a szűk keretben, de összességében elmondható, hogy a kaposváriak kapitánya mindent megtett azért, hogy nemzeti együttesünk az elvárásoknak megfelelően teljesítsen.

Címkék: Miklai Zsanett, csapatkapitány, Európa Liga, Diamant, válogatott, Kaposvár, sport