Egy héttel a strandröplabda országos bajnokság döntője előtt, a finálé helyszínén, a Budapest melletti Lupa-tónál remek tesztversenyt rendeztek, ahol a RÖAK Kaposvár két párosa lépett homokra az aranyéremért. Az első helyet végül Lutter Liza és Szombathelyi Kitti szerezte meg a 2019-ben, magyar pályákon mindeddig veretlen Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra duó ellen. 

A magyar bajnoki címvédő páros a Lupa-tónál is gond nélkül jutott el a döntőig. Eszter és Szandra előbb a Kincses, Scmidt, majd a Papp, Horváth egység ellen nyert 2:0 arányban, és az elődöntőben sem hibázott.

Nehezebb dolga volt a két testvérnek: Liza és Kitti elvesztette első meccsét a két Kemenczei lány ellen, így lekerült a vigaszágra, ahol négy mérkőzést kellett vívnia ahhoz, hogy bekerüljön a fináléba. A kaposváriak a Török, Kriegel és a Dénesi, Gubik kettős elleni siker után alaposan megküzdöttek az újabb győzelmekért, ugyanis a Papp, Horváth és a Hajós, Villám páros ellen is 0:1-ről fordították a maguk javára az eredményt. Ezen a tornán 15 pontot kellett szerezni egy játszma megnyeréséhez, de jól jelzi, mekkora volt a küzdelem, hogy többször is csak a ráadás döntött a győztes kilétéről. 

strandröplabda

A végére maradt a nap fénypontja, a döntő, és tétmérkőzésen először találkozott egymással a két Lutter, Szombathelyi testvérpár. Már az elején látszott, hogy ez egy nagy presztízscsata lesz, nagy vetődéseket és látványos támadásokat láthatott a közönség, vagyis minden egyes pontért nagy volt a harc.

Az első szettet az izgalmas kezdés után magabiztosan nyerte Eszter és Szandra, a második játszmában aztán elkapta a fonalat a két testvér, és sikerült egyenlítenie. A lendület a harmadik szettre is kitartott, Liza és Kitti jó játékkal akkora előnyt szerzett, amit már nem tudtak ledolgozni a háló túloldalán állók. A rangadónak Lutter Liza balkezes ütése vetett véget, és megszületett a meglepetés-eredmény. 

Eszter és Szandra 2019-ben először vesztett mérkőzést Magyarországon, a két testvér számára pedig kitűnő önbizalomnövelő-torna volt ez a Lupa-tavi Last Minute Kupa. Augusztus első hétvégéjén következhet a magyar bajnokság döntője, ahol kiderül, ki lesz az idei szezon legjobbja. 

Last Minute Lupa Kupa A-kategóriás országos verseny, Lupa-tó.
Elődöntők. Lutter Liza, Szombathelyi Kitti - Hajós, Villám 2:1 (-11, 12, 13), Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra - Kincses, Schmidt 2:0 (8, 7)
A döntőben: Lutter Liza, Szombathelyi Kitti (RÖAK Kaposvár) - Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra (RÖAK Kaposvár) 2:1 (-9, 14, 10) 

Címkék: Lupa-tó, strandröplabda, Szombathelyi, Lutter, sport