A Pápai Perutz FC ellen vívta utolsó felkészülési mérkőzését szombat délelőtt a Kaposvári Rákóczi együttese. Waltnerék eredetileg az NB II-es Vác ellen léptek volna pályára, ám azt a találkozót törölték, így esett a választás a harmad osztályban induló Pápára.

Az osztálykülönbség mindjárt az elején kijött a két csapat között, Szakály már a harmadik percben megszerezte a vezetést. Az első félidőben már nem is esett több gól.

A második játékrész ismét egy gyors góllal indult. Az 50. percben ismét Szakály Attila volt főszerepben: a játékos szépen passzolt Ádám Martin elé, aki közelről lőtt a hálóba.

A 66. percben újra Szakály volt eredményes, egy csel után a jobb alsóba gurított, ezzel már 3-0 volt az állás a házigazdának.

A gólgyártásnak azonban csak 85. percben lett vége, hiszen Szakály után Ádám Martin is duplázni tudott, így alakult ki a 4-0-ás végeredmény.

A Kaposvári Rákóczi jövő héten már a MOL Fehérvár FC ellen lép pályára, öt év után újra az NB I.-ben.

Waltner Róbert: "Keményen végig csinálta a csapat a hathetes felkészülést. Az utolsó edzőmérkőzés hasznos volt, pár hiba még kijött, amik rámutattak arra, hogy min kell változtatni. Elégedett voltam a fiúkkal. A jövő héttel megpróbáljuk sokak szerint a lehetetlent, azaz bent maradni az NB I-ben, ezért minden meccsen megteszünk majd mindent. Az elmúlt két év meseszerű volt, ezt megpróbáljuk folytatni és tovább írni a történetet."

Kaposvári Rákóczi FC–Pápai Perutz FC 4–0 (1–0)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 400 néző. V.: Szilasi.

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Ur, Hegedűs D., Hadaró – Andriy (Nagy T., 76. p.), Vojnovic (Nagy K., a szünetben) – Csiki (Beliczky, 76. p.), Szakály A., Bíró D. (Nagy J., 53. p.) – Ádám M. Vezetőedző: Disztl László. Edző: Waltner Róbert.

Pápai Perutz FC: Szigeti (Bánki, a szünetben) – Farkas D., Dóczi (Benecz, 60. p.), Császár A. (Böröczky, 60. p.), Domján – Hanzl, Iványi (Mogyorósi, 60. p.), Zsirai, Vince Á. (Baldauf, 60. p.) – Irmes (Péter K., 60. p.), Kalász (Farkas B.). Vezetőedző: Lengyel Ferenc.

Gólszerzők: Szakály A. (3., és a 66. p.), Ádám M. (50. és 80. p.).

Címkék: stadion, Pápa, Kaposvári Rákóczi, felkészülés, labdarúgás, sport