Hétfőn és kedden ismét négycsillagos, országos utánpótlás strandröplabda versenyek helyszíne volt a kaposvári Virágfürdő. A Kaposvári Röplabda Akadémia újabb nyári eseményén ezúttal az U16-os fiúk és az U20-as leányok léptek homokra, és népes, erős mezőny jött össze a viadalra. A lányoknál három egyesület 12 párosa, a fiúknál pedig szintén három klub nyolc kettőse küzdött az érmekért.

A július elején megtartott három verseny után ezen a héten újabb két négycsillagos, országos, ranglistapontszerző-viadal helyszíne volt a kaposvári Virágfürdő. A szervező Kaposvári Röplabda Akadémia strandröplabda-szakosztálya ezúttal az U20-as leány és az U16-os fiú korosztályban hirdette meg a küzdelmeket. A hölgyeknél a kaposváriak mellett mohácsiak, gyenesdiásiak és budapestiek is pályára léptek, a fiúk mezőnyében pedig a RÖAK reménységei mellett a fővárosi Pénzügyőr SE és a mohácsi egyesület párosa is szerencsét próbált.

A leányoknál az első napon kibérelte magának a dobogót a RÖAK Kaposvár: az első helyet Rucz Réka és Vajda Virág szerezte meg az Őszi Nóra, Őszi Janka és a Varga Edina, Balogh Boglárka duó előtt. A második napon az UTE egysége mindenkit maga mögé utasított A fiúknál az első napon a mohácsiak, a második tornán pedig a Pénzügyőr fiataljai örülhettek az első helynek. legjobb kaposváriként, a Tóth Ágoston, Szalaki Dominik mindkét napon az előkelő második helyezést könyvelhette el. Az idei nyár két felfedezettje a második napon hiba verte meg az elődöntőben az előző nap győztesét, a fináléban már nem bírt a fővárosi riválissal, így meg kellett elégednie az egyébként szépen csillogó ezüstéremmel. A kaposvári fiatalokat Lutter Liza és Szombathelyi Kitti készítette fel az újabb versenyekre.

A RÖAK-Virágfürdő Kupa négycsillagos országos ranglistapontszerző versenyek eredményei:

Július 22., hétfő

Leány, U20 (12 páros):
1. Rucz Réka, Vajda Virág (RÖAK Kaposvár)
2. Őszi Nóra, Őszi Janka (RÖAK Kaposvár)
3. Varga Edina, Balogh Boglárka (RÖAK Kaposvár)
4. László Tamara, Tóth Virág (RÖAK Kaposvár)

Fiúk, U16 (8 páros):
1. Dárdai Benedek, Nyirati Gergő (Mohácsi Sport Klub)
2. Tóth Ágoston, Szalaki Dominik (RÖAK Kaposvár)
3. Kiss Péter, Sárközi Rudolf (RÖAK Kaposvár)
4. Zeitler Mihály, Zrupkó Várady Ádám (Pénzügyőr SE) 

Július 23., kedd

Leány, U20 (12 páros):
1. Domján Flóra, Balogh Emma (UTE) 
2. Rucz Réka, Vajda Virág (RÖAK Kaposvár)
3. Varga Edina, Balogh Boglárka (RÖAK Kaposvár)
4. Wágner Viktória (RÖAK Kaposvár), Szalai Pálma (Panoráma SE)

Fiúk, U16 (8 páros):
1. Zeitler Mihály, Zrupkó Várady Ádám (Pénzügyőr SE)
2. Tóth Ágoston, Szalaki Dominik (RÖAK Kaposvár)
3. Dárdai Benedek, Nyirati Gergő (Mohácsi Sport Klub)
4. Eördögh Bálint, Garami Péter (RÖAK Kaposvár)

Címkék: Virágfürdő, homok, RÖAK, strandröplabda, Kaposvár, sport