Elkezdte a felkészülést a bajnokságra a Kaposvári Vízilabda Klub OB I-es csapata. A felnőtt keretnél több változás is történt a nyáron. A vezetőedzői feladatokat a klub korábbi játékosa, Surányi László vette át, aki első teljes szezonjára készül szakvezetőként - írta meg a klub honlapja.

"Ez lesz az első idényem vezetőedzőként. Természetesen izgatottan tekintek a feladat elé. Új csapatot kell építenem, nagyon remélem, hogy jól fog sikerülni és minél több győzelemnek örülhetünk majd együtt" - tette hozzá Surányi László.

A Pécsről érkezett vezetőedzőnek bőven lesz dolga, hiszen a csapat fele kicserélődött a nyáron.

"Nem úgy sikerült a tavalyi évünk, ahogy szerettük volna, így valamin változtatnunk kellett. Surányi Lászlótól egy fiatalos, modern felfogást várunk. A keretet pedig megpróbáltuk ennek megfelelően átalakítani. Sikerült fiatal tehetségeket Kaposvárra csábítanunk, míg a szerb Srdjan Aksentijevic a rutint fogja képviselni" - nyilatkozta az igazolásokról dr. Dobos Pál, a KVK ügyvezetője.

Vindisch Ferenc játékos-edzőként, Krasznai Rudolf pedig videóelemzőként segíti majd Surányi László munkáját. Egy külföldi játékos érkezése még várható, ugyanakkor szomorú, hogy két aláírt szerződéssel rendelkező új játékos is az utolsó pillanatban mondta vissza az átigazolását.

A csapat tagjai Baranyai Barnabás erőnléti edzővel kezdték az alapozást, augusztusban pedig már felkészülési mérkőzés is vár majd Surányi László csapatára.

A bajnokság a tervek szerint szeptember elején indul majd.

Így változott a keret:

Érkezett: György Dávid (Szentes VK), Csiszár Boldizsár (ZF-Eger), Biros Barnabás (ZF-Eger), Srdjan Aksentijevic (VK Primorje Rijeka), Mijic Dávid (PVSK-Mecsek Füszért) Baj Marcell (AVUS).

Távozott: Krémer Balázs, Nemes Balázs, Telegdy András, Pataki Gergely, Lukács Ábel, Németh Botond, Tóth Kristóf, Varga Zsolt (visszavonult).

Tóth Ádám és Kakstedter Bendegúz az utánpótlásból került fel a felnőttek közé.

Címkék: keret, játékos, vezetőedző, KVK, Kaposvár, vízilabda, sport