A negyedik helyet szerezte meg a törökországi nemzetközi meghívásos strandröplabda versenyen a Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra páros. A RÖAK Kaposvár magyar bajnoki címvédő kettőse hat mérkőzést játszott az elmúlt hétvégén Hopa városában, és a torna kiválóan szolgálta a felkészülést a honi pontvadászat augusztusi döntőjére.

A magyar válogatott tagjait a júniusi, grúziai olimpiai selejtező tornán hívták meg Törökországba, és a torna ugyan egy időpontban került megrendezésre a magyar bajnokság negyedik fordulójával, a döntőre való minél sikeresebb felkészülés jegyében útra keltek legjobbjaink.

A RÖAK lányai egy csoportba kerültek az első helyen kiemelt törökökkel, valamint a Kontinentális Kupán szereplő erősebb török csapattal is. Ebből a csoportból végül hárman jutottak a legjobb 4 közé, a másik csoportból pedig a Háfra, Szabó páros. Az elődöntőben az a duó verte meg Lutteréket, amely végül az egész torna legjobbjának bizonyult. A bronzmeccsen az első helyen kiemelt törökök ellen, kiélezett mérkőzésen 2-1-re, az utolsó szettben pedig 15:13-ra maradtak alul a mieink.

"Nagyon elfáradtunk, de nagyon örülünk, hogy ilyen színvonalas mérkőzéseket játszhattunk. Elégedetten utazunk haza, és maximális erőbedobással vágunk neki a következő két hétnek, hogy top-formában érkezzünk majd meg a Lupa-tavi magyar bajnoki döntőre" - összegezték a tapasztalatokat a kaposváriak hivatalos közösségi oldalukon.

Háfra és Szabó a bravúros második helyet könyvelhette el a torna végén.

Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra a magyar bajnokságban eddigi hibátlan, a csepeli, a siófoki és a tatai fordulót egyaránt megnyerte. Az OB döntője azonban minden bizonnyal nagyobb falat lesz, itt ugyanis csak a legjobbak lépnek pályára, és mindenki jól tudja, hogy aki ezen a hétvégén a legjobb formát mutatja, az szerzi meg a 2019-es bajnoki címet. A RÖAK Kaposvár lányai mindenesetre szeretnék igazolni a papírformát augusztus 3-án és 4-én.

Címkék: Lutter, Szombathelyi, strandröplabda, sport