Három győzelemmel és két vereséggel az ötödik helyet szerezte meg a Lutter Liza, Szombathelyi Kitti páros a strandröplabda országos bajnokság idei negyedik, Dunaújvárosban megrendezett fordulójában. A RÖAK Kaposvár kettőse a vasárnap reggeli negyeddöntőben fejezte be szereplését.

A címvédő Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra és a trónkövetelő Szabó Dorottya, Háfra Dominika duó távollétében teljesen nyílt volt a csata az első helyért, és a szombati főtáblás küzdelmek során meglepetés-eredmények is születtek.

A kaposvári színekben induló Lutter Liza, Szombathelyi Kitti egység 2:0 arányú győzelemmel mutatkozott be a Kaszás-Sipos kettős ellen (21:16, 21:8), majd nagy csatában, három szettben alulmaradt a remek formát mutató Vasvári testvérek ellen (17:21, 21:19, 7:15). 

A lányok így a vigaszágon folytatták, ahol újabb, a végletekig kiélezett mérkőzés várt rájuk, ahol sikerült felülmúlni az Ördög - Szokol-Humay duót (21:15, 16:21, 15:13). Kora este a Gubicza, Szabó páros következett a sorban, és ismét három játszmát láthattak a nézők. A RÖAK párosa a jó kezdés után a második szettet elvesztette, a harmadikban viszont a 6:0-s villámrajt eldöntötte a győzelem sorsát (26:24, 18:21, 15:7). 

A nap harmadik vigaszági rangadójára, ahol már a négy közé jutás volt a tét, nem maradt idő, ugyanis a sok hosszú mérkőzés miatt időközben besötétedett. Lutter és Szombathelyi így vasárnap reggel 7 óra 15 perckor lépett pályára a harmadik helyen rangsorolt Katona, Sákovics egység ellen, és a szoros első játszma után a második is elúszott (19:21, 16:21). A RÖAK párosa így az ötödik helyen végzett. 

A dunaújvárosi döntőt nagy meglepetésre a két tizenéves reménység, Vasvári Zsófia és Vasvári Eszter nyerte meg. Az OB döntőjét két hét múlva a Budapest melletti Lupa-tavon rendezik majd.  

Címkék: Szombathelyi, Strandröplabda, Lutter, sport