A tavasszal az Extraligába jutott kaposvári női röplabdacsapat két felnőtt válogatott kulcsjátékosa is igent mondott a folytatásra, vagyis a 2019/2020-as évadban is Diamant-mezben láthatjuk majd Vacsi Evelint és Szűcs Kingát. Sasa Nedeljkovic vezetőedző együttesében így - Miklai Zsanettel, Tálas Zsuzsannával és Szpin Renátával együtt - öt magyar válogatott röplabdázót láthat majd a közönség. 

A 25 esztendős, 178 centi magas center, Vacsi Evelin a Székesfehérvári MÁV Előre együttesében kezdte pályafutását, és már 14 évesen bemutatkozott az élvonalban. 2011-ben szerződött a fővárosi BSE gárdájához, egy évvel később pedig a Vasashoz, ahol aztán négy éven át szerepelt, és egyszer bajnokságot nyert, háromszor pedig a Magyar Kupában jutott el az aranyéremig. A 2016/2017-es évadban a nyíregyháziakkal szerzett bronzérmet mindkét hazai sorozatban.

Vacsi előbb az ifjúsági, majd a felnőtt válogatottban is letette a névjegyét: utánpótlás korosztályban egy ifjúsági EB-7. helyezésnek örülhetett, felnőttként pedig eddig összesen 41 alkalommal húzhatta magára a címeres mezt, és 2015-ben előbb megnyerte az Európa Ligát, majd részt vehetett az Európa-bajnokságon is. A tapasztalt röplabdázó az elmúlt évadban a Diamant csapatának egyik legmegbízhatóbb tagja volt, kiegyensúlyozott, jó teljesítménnyel járult hozzá az ötödik hely eléréséhez. Evelin két center-társa, Leigeb Noémi és Harmath Zsófia távozott a nyáron, így ezen a poszton jelenleg ő képviseli az állandóságot az együttesben.  

Vacsi Evelin és Szűcs Kinga is marad Kaposváron.
Vacsi Evelin és Szűcs Kinga is marad Kaposváron.

A 26 esztendős, 180 centi magas Szűcs Kinga csaknem másfél évtizede röplabdázik, korábbi pályafutása során a Dunakanyar SE, a TFSE, a BSE-FCSM, az MTK és az UTE színeiben is szerepelt. A városmajoriakkal magyar bajnokságot és Magyar Kupát is nyert, 2018-ban pedig bronzérmet szerzett az újpestiekkel. Tavaly tavasszal meghívót kapott a magyar válogatottba, és több felkészülési mérkőzésen, valamint az Európa Liga találkozóin is pályára lépett.

Ez utóbbi sorozatban társaival együtt az ezüstérmet ünnepelhette. Szűcs Kinga január végén csatlakozott a kaposváriakhoz, fokozatosan lendült játékba, és a rájátszás mérkőzésein a csapat egyik legjobbja volt. Ezek után nem meglepő, hogy a klubvezetés jó szívvel marasztalta Kaposváron a játékost.

Címkék: vacsi evelin, szűcs kinga, 1.mcm-diamant kaposvár, sport