A belga Jan De Brandt irányította nemzeti csapat tagjai a nyári pihenő után Budaörsön találkoztak egymással, ahol szerdáig készülnek. Ezt követően Spanyolországba, majd Görögországba utazik a társaság, onnan visszatérve pedig Nyitrán és Szombathelyen folytatja felkészülését a kontinensviadalra.

A keretben jelenleg 13 röplabdázó van, és továbbra is a csapat tagja az 1. MCM-Diamant Kaposvár kapitánya, Miklai Zsanett, valamint az Extraligás kaposvári együttes egyik új igazolása, a feladó Tálas Zsuzsanna. Ez a keret egészül ki az Universiadén szerepelt két játékossal, a feladó Bleicher Rékával és a feladó-átló poszton játszó Németh Anettel.

A 15 fős kerethez később a liberó Tóth Fruzsina, valamint az egyaránt ütő Pallag Ágnes és Villám Lilla csatlakozik még, közülük kerül ki az Eb-n résztvevő 14 játékos.

A részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság augusztus 23-án kezdődik, a magyarországi mérkőzéseket a Papp László Sportarénában rendezik. A magyar főváráson kívül Pozsony, Lódz és Ankara ad még otthont a kontinensviadalnak, ahol a hatcsapatos csoportok első négy helyezettje jut nyolcaddöntőbe.

A MAGYAR VÁLOGATOTT 13 FŐS KERETE 

Feladó: Tálas Zsuzsanna (Kaposvár)

Ütők: Bokorné Liliom Rita (Újpest), Dékány Bernadett (Vasas), Miklai Zsanett (Kaposvár), Sándor Renáta (Allianz MTV Stuttgart – Németország), Szakmáry Gréta (SSC Palmberg Schwerin – Németország), Török Kata (Vasas)

Centerek: Bodovics Hanna (Békéscsaba), Nagy Eszter (Rote Raben Vilsbiburg – Németország), Pekárik Eszter (Békéscsaba), Pintér Andrea (Jászberény)

Liberók: Lékó Lilla (Jászberény), Molcsányi Rita (Békéscsaba)
 
A válogatott Európa-bajnoki mérkőzései (Budapest, Papp László Sportaréna):

Augusztus 23., 20.30: Magyarország–Észtország 
Augusztus 24., 20.30: Magyarország–Románia 
Augusztus 26., 20.30: Magyarország–Azerbajdzsán 
Augusztus 28., 18.00: Magyarország–Horvátország 
Augusztus 29., 18.00: Magyarország–Hollandia

Címkék: válogatott, röplabda, kaposvár, sport