Két rangos nemzetközi strandröplabda-verseny is zajlik, amelyeken a magyar versenyzők is homokra léptek: a törökországi Antalyában az U22-es Európa-bajnokság, míg a szlovéniai Mokronogban felnőtt, világranglista-pontszerző MEVZA-torna - írja a hunvolley.hu.

Utóbbin két női párosunk is érdekelt volt: a selejtezőből a főtáblára jutó Vasvári testvérek, Eszter és Zsófi szlovák és ciprusi ellenfelétől is kikapott, viszont a bajnoki címvédő Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra viszont osztrák és szlovén ellenfelét is legyőzte, s ezzel megnyerte csoportját. Az éjszakába húzódó negyeddöntőben az a cseh duó volt az ellenfelük, akik a selejtezőben Szabó Dorottyát és Háfra Dominikát búcsúztatták. Sajnos nem sikerült a visszavágás, ugyanis a döntő szettben a csehek 16:14-re győztek.

A korosztályos Európa-bajnokságot győzelemmel kezdő Hajós Artúr és Benkő Balázs számára pénteken nem termett babér: előbb litván ellenfelüktől szenvedtek vereséget, majd döntő szettben a spanyoloktól is kikaptak, de így is továbbjutottak, s a 16 közé jutásért egy svájci párost kell majd legyőzniük. A lányoknál Harmat Bori és Orbán Orsi harmadik csoportmeccsét is elvesztette a lengyelekkel szemben, így búcsúztak a további küzdelmektől.

Címkék: Szombathelyi, strandröplabda, Lutter, sport