Csernoviczki Éva bejutott az elődöntőbe a budapesti Papp László Sportarénában zajló cselgáncs Grand Prix pénteki nyitónapján. A 48 kg-ban olimpiai bronzérmes versenyző a brazil Eduarda Francisco után, a negyeddöntőben a spanyol Laura Martinez Abelendával csapott össze. A tatabányaiak kétszeres Európa-bajnoka - aki 2014-ben aranyérmet nyert a magyar GP-n - 15 másodperccel a négyperces mérkőzésidő vége előtt ipponnal nyert, és az elődöntőben a japán Tonaki Funával találkozik.

Az 57 kilogrammosoknál a világbajnoki harmadik Karakas Hedvigre a portugál Wilsa Gomest követően, a 16 között az orosz Katerina Gyocsenko várt. A meccs már hosszabbításra állt, ám a Honvéd dzsúdósa az utolsó másodpercben vazaarit kapott egy dobásra, és továbbjutott.

Súlycsoporttársa, Kovács Kitti egy győzelem után az osztrákok kétszeres Európa-bajnokával, a 39 éves Sabrina Filzmoserrel szállt szembe. Az összecsapás bő egy percig tartott, amikor a 18 esztendővel idősebb Filzmoser leszorítással nyert. 

Férfi 66 kilóban Boros Bence második mérkőzésén, a 16 között a jóval esélyesebb, világbajnoki bronzérmes Tal Flickerrel találkozott. Az izraeli ellenfél alaposan megküzdött a győzelemért, ugyanis csak hosszabbítás után tudta legyűrni a kaposvári versenyzőt.

Címkék: grand prix, boros bence, cselgáncs, sport