A motokrossz veszélyes műfaj, egy pillanat alatt bekövetkezhet a baj. Szvoboda Bence, aki 9 éves korától aktívan űzi ezt a sportágat, pontosan tudja, mivel jár a motorversenyzés, de még ő is meg tud ijedni egy-egy veszélyes szituációban. Így volt ez most hétvégén is, a tápióbicskei OB verseny második futamában, amikor a levegőben összeért az egyik lekörözött versenyzővel a pálya leggyorsabb és legnagyobb akadályán.

- Láttam, hogy az előttem lévő motoros kormánya megbicsaklik az elugrás pillanatában, de akkor már nem tudtam megfékezni a motort, elugrattam, összeértünk a levegőben, és a motorjaink gellert kaptak egymáson. Veszélyes helyzet volt, magam sem tudom, hogyan sikerült megúszni mindkettőnknek esés nélkül. A depóban már jót mosolyogtunk rajta. Százból, ha egyszer történik ilyen szerencsés kimenetellel egy ilyen találkozás, úgyhogy hálás vagyok érte az égieknek, hogy fogták a kezünk - nyilatkozta Bence a leintést követően már mosollyal az arcán.

A sportolói odalára feltöltött videó hétvége óta nézettségi rekordokat dönt. 55 ezer emberhez jutott el a félelmetes pillanat, ami itt látható:

Szvoboda Bence - 🤦‍♂️🙆‍♂️🤯😱🙏 . . . 🎥 Köszönöm a videót:...

🤦‍♂️🙆‍♂️🤯😱🙏 . . . 🎥 Köszönöm a videót: Lémon Tamás

Ami magát a versenyt illeti, Szvobodát most sem tudták megszorítani az ellenfelek, magabiztosan uralta a magyar bajnokság harmadik fordulóját is, megőrizve ezzel idei veretlenségi sorozatát a hazai kiírásban.

- Az elmúlt két hónapban külföldön versenyeztem, ezért kicsit szokatlan volt újra a hazai közönség előtt motorozni. Örültem, hogy sok ismerőssel és szurkolóval találkozhattam. Mindig jól eső érzés, ha az anyanyelvén gratulálnak az emberek. A párás levegő nem kímélt senki, én is elfáradtam a végére, és eredményes napot zárhattam, mert nyertem az edzéseket és a futamokat is - összegezte a versenyhétvégét a tizedik bajnoki címére készül motoros.

A magyar bajnokság most nyári szünetre megy, viszont Németországban és Csehországban folytatódnak a csatározások, így a somogyiak büszkeségének is lesz feladata a közeljövőben. Bence Magyarország mellett Csehországban is vezeti az MX1-es kategória bajnoki kiírását, Németországban pedig a negyedik helyről várja a hátralévő versenyeket.

Egy rossz hírrel azért szolgált a lelkes követőinek a sportoló: a motokrossz-világbajnokság Cseh Nagydíján nem lesz ott az indulók között.

A tápióbicskei verseny végeredménye:

1. Szvoboda Bence (HTS KTM), 50 pont
2. Hugyecz Erik (HTS KTM), 44 pont
3. Szabó Zoltán (KTM Kecskemét), 38 pont
4. Szekeres Zsolt (1WD MSE), 36 pont
5. Petr Kolaja (Csehország), 34 pont

A magyar MX1-es bajnokság állása 3 forduló után:

1. Szvoboda Bence, 150 pont
2. Hugyecz Erik, 130 pont
3. Szekeres Zsolt, 84 pont
4. Petr Kolaja, 83 pont
5. Szabó Zoltán, 81 pont

Címkék: tápióbicske, szvoboda bence, verseny, sport