Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra a harmadik fordulóra is jól felkészült, és előbb a selejtezőből érkező Kincses, Schmidt, majd a Czene, Hajós, a harmadik körben pedig a Dénesi B., Tóth E. duót múlta felül 2:0 arányban. A vasárnap reggeli elődöntőben a jó erőkből álló Győri, Harmat egység a második szett végén megtréfálta a kaposvári lányokat, de a 2:1 arányú diadal így sem forgott veszélyben.

A döntőben napjaink második számú párosa, Szabó Dorottya és Háfra Dominika várt Lutterékre, és a címvédő stabil, összeszedett játékkal előbb 21:11 arányban nyerte az első játszmát, majd végig vezetve, 21:19 arányban a másodikat. A RÖAK-lányok eddigi mérlege így három torna és három győzelem.

- A szombati nap picit döcögősebben alakult, vasárnap viszont úgy játszottunk, ahogy azt elterveztük - értékelt a finálé után Szombathelyi Szandra. - Mi minden mérkőzésünkre igyekszünk jól felkészülni, tiszteljük minden ellenfelünket, mert ebben a sportágban nem nehéz meglepni a háló túloldalán állókat, ha ők nem összpontosítanak eléggé. Örülünk, hogy ismét tornagyőzelemmel zártuk a hétvégét.

A kaposváriak másik párosa Lutter Liza és Szombathelyi Kitti duó szereplését nem kísérte szerencse: a lányok az első körben hiába nyerték meg gond nélkül az első szettet a Vecsey, Tátrai kettős ellen, végül 2:1 arányban alulmaradtak. A vigaszágon aztán az első meccsük elmaradt, mert ellenfelük sérülés miatt feladta a küzdelmet, a következő kanyarban pedig szoros, kiélezett csata végén, a harmadik szettben 15:13 arányban kerekedett felül a Czene, Hajós páros. A lányok így a kilencedik helyet szerezték meg.

Ugyancsak Tata adott otthont az U16-os fiú országos bajnokságnak, és a RÖAK Kaposvár újonc párosa, Szalaki Dominik és Tóth Ágoston a náluk két évvel idősebbek mezőnyében a 12-es főtáblán kezdhette meg a mérkőzéssorozatot, és végül két vereséggel a kilencedik helyet érdemelte ki.

Címkék: tata, lutter-szombathelyi, strandröplabda, sport