A möllni forróságban tovább tudta javítani pozícióját az ADAC MX Masters sorozaton a kaposvári Szvoboda Bence. A kilencszeres magyar bajnok idén kiegyensúlyozottságának köszönheti előkelő helyét a bajnoki pontvadászatban, ami pályafutása legjobb eredménye Németországban.

A Hamburg közeli pálya nem tartozik a kedvencek közé, sokan panaszkodtak rá az utóbbi években trükkös talajborítása miatt. A teteje laza homok az alja kemény, csúszós. Ilyen körülményekre a legnehezebb beállítani a technikát. A szokatlan nyári forróság rátett még egy lapáttal a körülményekre, ezáltal tényleg csak a legfelkészültebbeknek termett babér a bajnokság harmadik fordulóján.

Szvoboda már az elején jelezte, hogy újra az élmezőnyhöz kíván tartozni Európa egyik legnívósabb motokrossz bajnokságában: a szabadedzésen a 6. legjobb időt motorozta, a kvalifikáción pedig a 8. helyet csípte el a csoportjában. A futamokon stabil tempóval mindkétszer a 9. helyezést szerezte meg, ezzel a napi összesítésben is ezen a helyen értékelték, a bajnokságban pedig előrelépett a 4. helyre.

Szvoboda Bence
Szvoboda Bence

"Sok kalandban volt részem ezen a hétvégén. Az első futamban korán elfogytak a letépőim a szemüvegemről, ami nehezítette a látásom, így nem tudtam a végén már támadni az előttem lévőket. A második futamban a rajton ment el a jobb eredmény lehetősége, amit azért sajnálok, mert erőnléttel jobban bírtam, és gyorsabb is voltam. Lehet, hogy ez a két 9. helyezés papíron nem mutat annyira szépen, de örülök, hogy ilyen nehéz körülmények között helyt tudtam állni. A bajnokságban elfoglalt 4. helyemnek viszont nagyon örülök. A célom, hogy ezt megtartsam az év végéig." - értékelte versenyét a kaposvári sportoló.

A folytatásban magyar, cseh és német bajnoki viadalok várnak Szvobodára a nyár folyamán. Idehaza és Csehországban is vezeti a királykategória egyéni pontvadászatát, és ezzel a németországi 4. helyezésével eddig messze a legsikeresebb szezonját teljesíti a 27 éves motorversenyző. Reméljük, az idény második fele is hasonló sikereket tartogat számára.

Az ADAC MX Masters sorozat állása 3 forduló után:
1. Tanel Leok (észt, Husqvarna), 123 pont
2. Jens Gettemann (belga, Kawasaki), 113 pont
3. Dennis Ullrich (német, Husqvarna), 103 pont
4. Szvoboda Bence (magyar, KTM), 75 pont
5. Pascal Rauchenecker (osztrák, KTM), 73 pont

Címkék: helyezés, Németország, Szvoboda Bence, csúcs, sport