Kiválóan teljesítettek a a Lovasakadémia SC kaposvári és nagyatádi versenyzői a Budapesten megrendezett junior és felnőtt ritmikus gimnasztikáza országos bajnokságon. A rangos viadalon a legjobb magyar egyesületek több száz tornásza mérte össze egymással a tudását. A felnőtt I. osztályban Kirkovits Dorottya egyéni összetettben és valamennyi szeren a 6. helyen zárt. A junior I. osztály erős mezőnyében Borbély Kata és Király Gréta pontszerző helyeken végeztek.

Szerafin Gréta, Király Gréta, Borbély Kata, Farkas Júlia
Szerafin Gréta, Király Gréta, Borbély Kata, Farkas Júlia

A junior-1-es és 2-es korcsoportban két csapat-ezüst jutott az LSC-nek. Egyéniben, Gyenesei Fanni egyéni összetettben a dobogó harmadik fokára állhatott fel, karika gyakorlatára pedig a legmagasabb pontszámot kapta. Kulcsár Adrienn karikával bronzéremnek örülhetett.

Ezzel a ritmikus gimnasztikázók tavaszi versenyszezonja véget ért. A válogatott tagjai azonban teljes erőbedobással készülnek az I. Junior Világbajnokságra, melyet Moszkvában rendeznek júliusban. A csapat aktív tagja a kaposvári Lovasakadémia SC versenyzője, Farkas Júlia.

Címkék: Nagyataád, lovasakadémia sc, Budapest, sport, Kaposvár