Három napon át egymást érték a mérkőzések a Virágfürdő strandröplabda-pályáin. Az országos, négycsillagos ranglistapontszerző utánpótlás verseny hétfőn kezdődött, és elsőként a legfiatalabb lányok léptek homokra. Az U14-esek csatája után kedden az U16-osok mérték össze egymással az ügyességüket, a záró nap programjában pedig lány U20-as és fiú U16-os viadal szerepelt.

A nagy melegben megrendezett rangos versenyre a Kaposvári Röplabda Akadémia strandröplabda szakosztályának tehetségei mellett Gödöllőről, Budapestről, Tatabányáról, Dunakesziről és Gyenesdiásról is érkeztek párosok.

- Tavaly rendeztünk először országos utánpótlástornát, az idén pedig már több napos ranglista-pontszerző viadal megszervezésére is lehetőséget kaptunk a szövetségtől. A fiatalok számára fontos a pontszerzés, mert így tudnak eljutni az országos döntőig, ott pedig a kiemelés szempontjából lényeges, ki hogy teljesített a korábbi versenyeken. Igyekeztünk magas színvonalú tornát megszervezni, és a négycsillagos minősítés miatt két játékvezető és egy szövetségi ellenőr is közreműködött az eseményen. Mi pedig kupákkal, érmekkel, oklevelekkel és pólókkal készültünk” - árulta el a kaposváriak egyik edzője, Lutter Liza.

A RÖAK reménységei ezúttal is kitettek magukért: a lányoknál Rucz Réka és Vajda Virág ezüst-, Őszi Janka és Őszi Nóra pedig bronzéremmel zárta a küzdelmeket. A fiatal Ferencz Eszter, Vida Emese duó mindhárom napon pályára lépett, és két negyedik, valamint egy ötödik helyezéssel gazdagodott. A lányoknál egyébként mindhárom aranyérem Gödöllőre került egy szépreményű párosnak köszönhetően.

Mindenképpen örömteli, hogy egyre több fiú is érdeklődik a strandröplabdázás iránt Kaposváron. A Tóth Ágoston, Szalaki Dominik páros az elmúlt hétvégén, Kispesten megrendezett országos tornán ezüstérmet nyert, Kaposváron pedig, legjobb helyi kettősként ugyancsak a második helyen végzett. Ráadásul a két fiú U14-esként bejutott a tatai U16-os országos bajnokság 12-es főtáblájára.

RÖAK Kaposvár-Virágfürdő Kupa négycsillagos országos utánpótlásverseny, Kaposvár.

Lány U14 (10 csapat): 1. Bútor Anna, Szabó Anna (Gödöllői RC) … 4. Ferencz Eszter, Vida Emese (RÖAK Kaposvár), 5. Szita Luca, Zana Flóra (RÖAK Kaposvár), 7. Szép Stella, Szép Fanni (RÖAK Kaposvár); Kovács Krisztina Jázmin, Husztik Zsófia (RÖAK Kaposvár).

Lány U16 (12): 1. Bútor Anna, Szabó Anna (Gödöllői RC) … 3. Őszi Janka, Őszi Nóra (RÖAK Kaposvár), 4. Ferencz Eszter, Vida Emese (RÖAK Kaposvár), 5. Szita Luca, Zana Flóra (RÖAK Kaposvár); Tóth Virág, Vörös Vivien (RÖAK Kaposvár); Kuckó Nadin, Imreh Dorka (RÖAK Kaposvár).

Lány U20 (12): 1. Bútor Anna, Szabó Anna (Gödöllői RC), 2. Rucz Réka, Vajda Virág (RÖAK Kaposvár), 5. Ferencz Emese, Vida Eszter (RÖAK Kaposvár), Warmbir Kristina, Kelemen Kirilla (RÖAK Kaposvár), Varga Edina, Balogh Boglárka (RÖAK Kaposvár).

Fiú U16: 1. Tálas Péter, Bandi Bernát (Tatabánya) 2. Tóth Ágoston, Szalaki Dominik (RÖAK Kaposvár), 3. Eördögh Bálint, Garami Péter (RÖAK Kaposvár), 4. Csordás Bertalan, Simon Bence (RÖAK Kaposvár).

Címkék: kaposvári röplabda akadémia, strandröplabda, virágfürdő, sport