Julian Vincent Norfleet Zalaegerszegen kezdte magyarországi pályafutását. Az 1991-es születésű, 190 cm magas, 86 kg-os játékos irányító és hátvéd poszton is bevethető. A 2016/2017-es szezon során 13,9 pont, 3,5 lepattanó és 3,6 assziszt volt az átlaga az alapszakaszban.

A zalaiakkal egészen a bronzéremig jutott a bajnokságban, majd Szombathelyre tette át a székhelyét ahol bajnoki és Magyar Kupa ezüstérmet nyerő csapat tagja volt. Másfél szezont töltött a Falco KC Szombathely szolgálatában. Onnan 2019-ben tizenhárom összecsapást követően Govens érkezése miatt távozott.

Valamennyi meccsén kezdőként lépett a játéktérre és 11.9 pontot, 3.8 lepattanót és 4.6 gólpasszt ért el átlagban. Országon belül váltott, mivel az Atomerőmű SE szerződtette a vállsérülése miatt időlegesen távozó Shannon Evans helyére.

null

A tolnaiaknál aztán hét meccsen 9,6 pont, 2 lepattanó, és 2,9 gólpassz volt az átlaga. Márciusban Szekszárdon lágyéksérvvel műtötték, így ki kellett hagynia a szezon végét.

Mindenképp olyan kosárlabdázóban gondolkodtunk, aki már bizonyított Magyarországon – mondta Norfleet érkezésével kapcsolatban Puska Zoltán, a Kaposvári KK-t működtető kft ügyvezetője. – Elsősorban hátvéd posztra igazoltuk, de segítségünkre lehet irányítóként is. Az amerikai játélkossal egy éves szerződést kötöttünk. Markovics Luka távozásával kapcsolatban annyit mondanék, hogy csakúgy, mint a többi kosárlabdázónk számára neki is nyitottá tettük a folytatást. Jól érezte magát nálunk és mi is szerettük volna megtartani, számoltunk vele. Emellett tudni kell, hogy magánélete is Székesfehérvárhoz köti, és anyagilag kedvezőbb lehetőséget választott. Ez is szerepet játszott a visszatérésében.

Hír még, hogyí Kocsis Zalánnal nem sikerült megállapodni a közös folytatásról, így távozik klubtól.

Címkék: julien norfleet, kaposvári kk, kosárlabda, sport