Aranyéremmel, további előkelő helyezésekkel és egyéni rekordokkal zárták az Adorján SE fiataljai a nyolcadik alkalommal megrendezett Úszó Országos Delfin Bajnokságot. A legfiatalabb korosztály erőpróbáján 54 egyesület 224 versenyzője vett részt, és a kaposváriak 8 fővel képviseltették magukat.

A csapat legeredményesebb sportolója címet Balan Csenge érdemelte ki, aki 50 mellen hatalmas egyéni rekorddal szerzett országos bajnoki címet. Csenge emellett 100 mellen bronzérmes, 200 mellen pedig ötödik lett. A Juhász Anna, Balan Csenge, Hargitai Lola Jázmin, Inkei Panna összeállítású lány váltó 4x50 méteren, gyorson a második, vegyesben pedig a harmadik helyen zárt. Az Adorján mix gyorsváltója a szintén pontszerző 8. helyen végzett, csakúgy, mint Juhász Anna, aki 50 háton a hetedik helyet érdemelte ki.

Három főt nevezett a a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola úszó szakosztálya ugyanerre a rangos viadalra, és közülük a 2009-es születésű Roznik Patrik érte el a legjobb eredményeket, miután 50 mellen és 100 mellen egyaránt a nyolcadik helyen ért célba.

A 2010-es születésű Gulyás Fanniés Ságvári Ádám ugyancsak szépen teljesített és javított egyéni rekordján. Gyulyás Fanni 50 gyorson kilencedik lett.

Címkék: delfin bajnokság, adorján se, kaposvári sportközpont és sportiskola, úszás