Idén szerencséjük lett a 37. Lidl Balaton-átúszás szervezőinek és versenyzőinek, mivel rögtön az első kitűzött időpontban meg tudták rendezni az ország egyik legnépszerűbb erőpróbáját. Ennek megfelelően június 29-én reggel 8 órakor elstartolt Révfülöpről a Balaton-átúszás mezőnye.

null

null

A versenyzőket kellemes 24-25 fokos vízhőmérséklet, enyhe szél és napsütés fogadta reggel, és a nap további részében se várható változás az időjárásban.

Ahogy azt már megszokhattuk bő egy órával a startoltatás után meg is érkeztek a balatonboglári Platán-strandra az első úszók. Az 5,2 kimoléteres távot idén nagyon szoros befutóval Papp Márk (1:01:01), Székelyi Dániel (1:01:05) és Rasovszky Kristóf (1:01:13) úszta meg elsőként.

Balaton-átúszás

Fej-fej mellett értek cérba a 37. Lidl Balaton-átúszás legjobbjai. A vízből kiszállva még megkérdezték egymástól, hogy "Futunk?" 🙂 Aztán azt mesélték, a végén megpróbálták dűlőre vinni a csatát, de...

A versenyzők 12:00 óráig nevezhetnek és ugorhatnak vízbe Révfülöpön, a nevezési limit tízezer fő. Az úszók biztonságára idén is egy 130 vitorlásból, hét kishajóból és négy motorcsónakból álló úszófolyosó vigyáz, de a résztvevőket a vízirendőrök és a vízimentők is folyamatosan figyelik.

Címkék: Révfülöp, Balaton-átúszás, start, Balatonboglár, sport