Az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján – a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitány egyetértésével – a szervező bizottság úgy döntött, hogy a 37. Lidl Balaton-átúszást 2019. június 29-én, szombaton megtartjuk.

Az esemény napján reggel a Balatonnál még megélénkülhet az északi/észak-keleti szél, mely 20 km/óránál erősebb is lehet, majd napközben csökken a szél erőssége, a későbbiekben gyenge, változó irányú légmozgás várható. A víz a reggeli órákban hullámzó lesz - a tó közepén észak-kelet-délnyugat irányú hullámmozgás várható. A hullámzás a szél csökkenésével később várhatóan megszűnik. A víz hőmérséklete reggel 24, délután 25 Celsius-fokos lesz.

A verseny rajtja ezúttal is a révfülöpi labdarúgópályán lesz 7.30-tól 12 óráig, míg a cél a balatonboglári Platán-strandon. Az úszók biztonságára 130 vitorlásból, hét kishajóból és négy motorcsónakból álló úszófolyosó jön létre, de a résztvevőket a vízirendőrök és a vízimentők is folyamatosan figyelik.

Címkék: 2019, balaton-átúszás, balaton, sport