Csütörtökön délelőtt a Magyar Labdarúgó Szövetség megtartotta a 2019/20-as NB I. OTP Bank Liga sorsolását. Eszerint Waltner Róbert fiai augusztus első hétvégéjén a MOL Fehérvár FC otthonában lépnek pályára.

Ide kattintva érhető el a teljes sorsolás!

Fodor Marcell kettő, míg Hegedűs Dávid egy évvel hosszabbította meg szerződését a Kaposvári Rákóczi FC-vel. Továbbá biztossá vált, hogy Horváth Ferenc és Csernák Martin Tibor is máshol folytatja pályafutását.

Hegedűs Dávidot nem kell bemutatni a kaposvári szurkolóknak. A csupaszív játékos a 2009-től 2013-ig erősítette már az NB I-es Rákóczit, melynek mezét eddig 115 élvonalbeli mérkőzésen öltötte magára. A 34 esztendős védekező középpályás tavaly nyáron tért vissza a somogyi megyeszékhelyre, s egy évig még biztosan marad is. A rutinos labdarúgó ezidáig 123 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára.

Fodor Marcell 2017-ben csatlakozott az akkor még NB III-as együtteshez, így a harmad-, illetve a másodosztályból való feljutásból is oroszlánrészt vállalt. A belső- illetve bal oldali védőként is bevethető labdarúgó újabb két évre kötelezte el magát a csapatun mellett. A 31 éves játékos lábában eddig 87 NB I-es mérkőzés van.

További hír, hogy a Rákóczi közös megegyezéssel két játékossal is szerződést bontott. A saját nevelésű Horváth Ferenc öt másodosztályú bajnoki és ugyanennyi Magyar Kupa mérkőzésen jutott szóhoz az elmúlt évben. A 21 éves védekező középpályás a Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U19-es csapatával aranyérmet szerezett, majd Nyíregyházára szerződött, ahonnét Cigándra került kölcsönben. Ezt követően tért vissza a somogyi megyeszékhelyre, ahol újra Waltner Róbert keze alatt dolgozhatott.

A szintén 21 esztendő Csernák Martin Tibor tavaly nyáron csatlakozott a Nyíregyháza csapatától. A támadó az elmúlt évadban tizenegy bajnokin és öt Magyar Kupa meccsen lépett pályára. Utóbbiakon két gólt is szerzett.

Mindkét labdarúgó a több játéklehetőség reményében távozik a somogyi megyeszékhelyről.

Címkék: keret, NB I, játékos, felkészülés, Rákóczi, Kaposvár, sport