Lutter Liza, Szombathelyi Kitti páros gondoskodott arról, hogy ez a hétvége sem teljen el kaposvári diadal nélkül a honi strandröplabdázók mezőnyében. Szombaton A-kategóriás országos tornát rendeztek Kispesten, és a Röplabda Akadémia kettőse mind az öt mérkőzését magabiztosan megnyerve jutott el az első helyig.

Amíg a magyar bajnoki címvédő Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra a válogatott tagjaként Grúziában, az olimpiai selejtezőn szerepelt, addig a "tesók" sem unatkoztak, ugyanis beneveztek a szezon első A-kategóriás, ranglistapont-gyűjtő tornájára. A kispesti uszoda pályáin kellemes, meleg időben kezdődtek meg a mérkőzések, és hamar kiderült, hogy Lutter Liza és Szombathelyi Kitti múlt heti, siófoki remek formája a fővárosi viadalra is kitartott. A RÖAK Kaposvár párosa elsőként a Nagy, Ruppl, majd a Kende, Molnár egység ellen győzött, amivel bejutott a nyolc közé. A folytatásban a Szokol-Humai, Ördög, majd a Gubicza, Szabó duó sem tudta megállítani a lányokat, akik ezzel eljutottak a döntőig.

A fináléban a tavalyi ob-4. Győri Panna, Dénesi Brigitta páros ellen a kaposváriak már az elején kézbe vették az irányítást, és fokozatosan növelték előnyüket. A lányok stabilan röplabdáztak, és az érett, magabiztos játék meghozta a végső sikert. A RÖAK kettőse még szettet sem vesztett ezen a napon, így az eredményhirdetés során felállhatott a dobogó tetejére.

"Úgy érzem, tornától tornára folyamatosan fejlődünk. Az alapjátékunk annyira stabil, hogy ha a kelleténél többet hibázunk vagy fáradtak vagyunk, akkor is van esélyünk a jó eredmény elérésére. Örülünk annak, hogy ezen a tornán is erős párosokkal csatázhattunk, és végül mi győztünk" - értékelt Lutter Liza.

"Az edzések hatására az állóképességünk egyre jobb, és a siófoki tornához képest fejben is könnyebben túltettük magunkat a nehezebb helyzeteken" - tette hozzá Szombathelyi Kitti.

A lányok, akiknek a munkáját hetek óta Dávid Zoltán segíti, legközelebb két hét múlva, Tatán, az országos bajnokság harmadik fordulójában lépnek homokra.

Címkék: Lutter Liza, Szombathelyi Kitti, strandröplabda, sport