Megszülettek az első megállapodások a Kaposvári KK és a játékosok között, illetve egy új érkező is van csapatnál Boris Krnjajski személyében - közölte Puska Zoltán ügyvezető a BB1.hu-val. A 190 centis szerb-magyar játékos korábban a Pécs csapatát erősítette, és 1-es illetve 2-es poszton is bevethető.

Boris Krnjajski (Fotó: BB1)
Boris Krnjajski (Fotó: BB1)

De több új hír is érkezett a KKK háza tájáról. Ahogy arról korábban írtunk, új fejezet kezdődik a klub életében, a változások nemcsak a játékoskeretet, hanem a vezetőséget és a szakmai stábot is érintik. Puska Zoltán ügyvezető elmondta, hogyan épül fel ősztől a somogyi klub struktúrája: a General Manager pozíciót Sztojan Ivkovics foglalja el, a szakmai stábot Fekete Ádám vezetőedző mellett két másodedző, Filipovics Gordan és Szőke Balázs alkotja. 

Újdonság lesz az is a kék-fehérek életében, hogy megváltozik a játékosok fizetési szisztémája. Sztojan Ivkovics a BB1.hu-nak elmondta, a játékosok nem keresik meg a maximális összeget a szezon végéig, hanem csak akkor, ha elérték a kitűzött célokat. Nyolcba jutás esetén megkapják az egész fizetést. Évközben nincsenek meccspénzek, prémium a negyedik-harmadik-második-első hely elérése esetén jár. "Megszűnt az a jó lét, hogy megvan minden, csak teljesítménykényszer nincs."

kkk ankét

A fogadtatással kapcsolatban azt mondta a General Manager, hogy sokkal nagyobb ellenállásra számított, de örömmel tapasztalták a klubnál, hogy a játékosok elfogadták az új rendszert. "Élükön Hendleinnel, aki a legnagyobb hazafi, köszönjük neki, hogy elsőként mondott igent. Vele kétéves szerződést írtunk alá, Bogdánnal, Hockkal és Boris Krnjajskival három évet. Baki egy évre kötelezte el magát, de jeleztük felé, hogy szeretnénk meghosszabbítani még eggyel."

Sztojan Ivkovics a távozókkal kapcsolatban elmondta, hogy közös megegyezéssel bontottak szerződést Halásszal és Harazinnal. "Luka Markovicsról annyit tudok elmondani, hogy amióta Kaposváron vagyok, nagyon sokat tett értünk, és abszolút megértettük, hogy van ambíciója, bizonyítani akar magasabb szinten. Ha olyan klub hívja, ahol nagyobb célok vannak, mint nálunk, nem állunk az útjába. Folynak a tárgyalások a klubok között. Ha Luka elmegy, akkor szükség esetén lehetőség nyílik egy ötödik külföldi igazolására. Ha hozunk ötödik légióst, az biztosan fiatal lesz, olyan kaliber, mint anno Djeraszimovics vagy Karahodzsics volt, aki kötődni fog Kaposvárhoz és Magyarországhoz. A stábbal együtt, akik a pálya mellett dolgoznak, folyamatosan egyeztetünk, dolgozunk a koncepción, egyelőre Hendlein és Baki mellé négy érett külföldit keresünk, akik közül kettő biztosan amerikai lesz. Hat felnőtt játékossal és hat fiatallal tervezünk."

 

Címkék: Boris Krnjajski, távozók, igazolás, szerződés, KKK, sport