Elvesztette a második helyért kiírt párharcot a magyar strandröplabda válogatott, így nem jutott tovább az olimpiai selejtező-sorozat első köréből. Legjobbjaink az elmúlt hétvégén a grúziai Batumiban léptek homokra a Kontinentális Kupában, és ott volt a nemzetközi mezőnyben a RÖAK Kaposvár magyar bajnoki címvédő párosa, Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra is.

Szombaton délelőtt a lányok kezdték meg a szereplést az elődöntőben, és előbb Háfra Dominika és Szabó Dorka szoros vereséget szenvedett az erősebb török párossal szemben, majd Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra a döntő játszmában győzte le a másik török duót. Ezt követte a döntő mérkőzés, azonban Lutterék vereséget szenvedtek. A mieinkre így délután még egy találkozó várt, mégpedig a házigazda grúz párosok ellen. A hazaiak nem okoztak különösebb problémát, mindkét párosunk sikerrel vette az akadályt, így a magyarok kiharcolták a jogot, hogy vasárnap délután a továbbjutást jelentő második helyért mérkőzzenek a délelőtti norvég-török találkozó vesztesével.

A vasárnapi nap forgatókönyve majdnem ugyanaz volt, mint a szombati; annyi különbséggel, hogy a Háfra, Szabó páros csak 2:1-es vereséget szenvedett az első számú török csapat ellen. A kaposvári lányok ugyancsak 2:1-re nyertek a törökök második csapata ellen, így 1-1-es állásnál következhetett az arany meccs, amit Gubik János szövetségi kapitány döntése értelmében Háfra és Szabó vívott meg. A szakember úgy gondolta, ez a páros kellemetlenebb lehet a törökök első csapatának. Sajnos, végül nem jött be a taktikai elképzelés, a magyarok 2:0-ra elveszítették a mérkőzést. Szabóék összességében szépen helyt álltak, az első szett 22:20 lett, vagyis megszorongatták a törököket. A csoportból Norvégia és Törökország lépett tovább a következő, jövő májusi körbe.

„A Kontinentális Kupát három győzelemmel, de fájó szívvel hagyjuk el. Szomorúak vagyunk, mert nem sikerült továbbjutni ebből a csoportból, ugyanis az idei évben ez volt az egyik legfontosabb célunk. Nem volt könnyű dolgunk, de nagyon bíztunk a sikerben, ami sajnos most nem jött össze. Dolgozunk tovább, nincs megállás, vannak még céljaink, amikért ugyanúgy, mint eddig, mindent meg fogunk tenni” - írta közösségi oldalán a RÖAK Kaposvár két klasszisa.

Lutter és Szombathelyi legközelebb két hét múlva, a magyar bajnokság harmadik fordulójában, Tatán lép majd pályára.

Címkék: Szombathelyi Szandra, Lutter Eszter, strandröplabda, sport