Az országos bajnokság idei első és második fordulójának magabiztos megnyerése után Grúziába utazott az olimpiai selejtező első tornájára a RÖAK Kaposvár strandröplabda-párosa.

A bajnoki címvédő Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra duóra egy másik magyar egység, a Szabó Dorka, Háfra Dominika kettős társaságában szombaton és vasárnap a Kontinentális Kupa első fordulója vár a válogatott színeiben, és előre borítékolható, hogy a nagy eredmény lenne a továbbjutást jelentő első vagy második helyezés megszerzése.

null

A magyarok a házigazda Grúza mellett ugyanis a 12. helyen rangsorolt norvégokat és a 21. törököket kapták ellenfélül. Az elmúlt év kaposvári csapatának megválasztott, majd Kaposvár sport nagyköveteinek felkért Lutter, Szombathelyi duó a téli időszakban is folyamatosan edzett, hogy jól sikerüljön a 2019-es szezon.

A tavaszi ázsiai túra és a göteborgi World Tour-viadal után a lányok az országos bajnokság első és második fordulójában még játszmát sem vesztettek, így jó formában várják az újabb komoly megmérettetést.

Címkék: grúzia, szombathelyi szandra, lutter eszter, olimpia, sport