Fiatal, tehetséges, szép reményű magyar játékossal erősítette meg keretét az 1. MCM-Diamant Kaposvár Extraligás női röplabdacsapata. Sasa Nedeljkovic vezetőedző együttesében folytatja pályafutását a 21 esztendős, keszthelyi születésű Németh Zsófia, aki az elmúlt három évben a pécsi NB II-es gárdában szerepelt. Az új igazolás 192 centi magas és szélső ütőként számít rá a szakvezetés.

A magasra nőtt sportolónő Gyenesdiáson tanulta meg a röplabda alapjait, aztán egy szezonon keresztül játszott a dabronci felnőtt csapatban, az érettségi után pedig Pécsen folytatta tanulmányait és a röplabdázást is. Zsófi a Pécsi Tudományegyetemen tanul, matematika-testnevelés szakon, és ha minden a tervei szerint alakul, akkor néhány év múlva gimnáziumi tanár lesz belőle. A következő évadban azonban a röplabda lép elő főszereplővé.

- Az elmúlt három évben az NB II-es pécsi egyetemi csapat játékosa voltam, és két ezüstérem után az idén megnyertük a közép csoport küzdelmeit. A feljutás aztán sajnos már nem jött össze. Nekem mindig is az volt a nagy álmom, hogy profi röplabdázó legyek, és nagyon örülök, hogy a kaposvári klubtól most megkapom ezt a lehetőséget. Megtisztelő lesz ebben az együttesben edzeni, játszani, azt hiszem, olyan társaim lesznek, akiktől nap mint nap nagyon sokat tanulhatok. Hatalmas kihívásnak tartom ezt, és szeretnénk felnőni a feladathoz. Biztos vagyok benne, hogy sokat tanulhatok a vezetőedzőnktől, már a májusi edzéseken is megtapasztaltam, milyen munkát végez Sasa Nedeljkovic és mit vár el a játékosaitól - mondta Németh Zsófia, aki annak idején a szülei buzdítására kezdett el sportolni.

null

Tíz évesen került közelebbi kapcsolatba a röplabdával, és ahogy fogalmazott, az első edzés után teljesen beleszeretett ebbe a játékba. Az eddigi legkedvesebb emléke a debreceni Eötvös Kupán, strandröplabdában elért második helyezése volt még 17 esztendősen, az elmúlt években pedig immár felnőtt szinten próbálta kihozni magából a maximumot.

- Nagyon örülünk annak, hogy találkoztak a mi elképzeléseink Zsófi terveivel, vágyaival, és biztosak vagyunk abban, hogy a fiatal játékos mindent megtesz majd azért, hogy bebizonyítsa, itt a helye a csapatunkban. Pozitív kisugárzású, alázatos sportolót ismertünk meg a személyében, és ha minden jól alakul, hosszú távon is számítunk majd rá - fogalmazott a kaposvári egyesület ügyvezető-elnöke, Orosz Ferenc.

Az 1. MCM-Diamant Kaposvár vezetése továbbra is elkötelezett abban, hogy a magyar játékosoknak megadja a lehetőséget, és Németh Zsófia már alá is írta az új szerződését.

Fotók: Portrait Maffia

Címkék: németh zsófia, 1.mcm-diamant kaposvár, röplabda, sport