A 2011-ben megalakult Kaposvári Röplabda Akadémia ismét eredményes évet zárt. A fiú szakosztály növendékei közül az ifjúsági csapat a magyar bajnoki ezüstéremig jutott, a serdülő korosztály a hatodik helyen végzett, az U13-asok az OMB-döntőben egy ezüstérmet és egy negyedik helyet, az OMK-n pedig egy ezüstérmet könyvelhettek el. A lányok nagy számban és lelkesen dolgoztak egész évben.


Gratulálunk a díjazottaknak!Gratulálunk a díjazottaknak!Gratulálunk a díjazottaknak!Gratulálunk a díjazottaknak!Gratulálunk a díjazottaknak!
Gratulálunk a díjazottaknak!
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az akadémia az elmúlt évadban csaknem 20 tornát rendezett, a szövetség és a vendégcsapatok megelégedésére. Az országos bajnoki fordulók mellett három kiemelt rendezvényt is megszervezett az akadémia: az ősszel a IV. Lábas Judit emlékversenyt, a télen pedig a leány és fiú Országos Mini Bajnokság kiemelt kvalifikációs fordulóját.

Az egyesület elnöke, Orosz Ferenc köszöntőjében kiemelte: jelenleg 324 leigazolt, versenyengedéllyel rendelkező sportoló tagja az akadémiának, a még sikeresebb jövő záloga pedig a Munkácsy gimnáziumban induló sportakadémiai osztály, a szakmai és a kollégiumi háttér megerősítése, illetve egy új, röplabdás munkacsarnok felépítése lehet.

Az ország egyik legnagyobb utánpótlás műhelye, a hagyományokhoz híven, hat kategóriában írt ki pályázatot a „Jó tanuló, jó röplabdás” cím elnyerésére, a leány és fiú szakágban, gyermek, serdülő és ifjúsági korosztályban. A csapatok edzői adták le a jelölést, és a feltételek között szerepelt a röplabdában kiemelkedő, szorgalmas teljesítmény, a folyamatos játék a korosztályos bajnokság I. osztályában, a példaértékű magatartás, valamint a jó tanulmányi eredmény. A gyermek kategóriában Honfi Katalin és Laczó Bálint, a serdülő korosztályban Pavlovics Tímea és Fenyvesi Barnabás, míg az ifjúságiak között Rucz Réka és Kiss Máté érdemelte ki az elismerést.

Az akadémia minden évben elismeri azokat az edzõket, akik munkájukkal és elért eredményeikkel méltók a díjra. A címeket a Kaposváron sikeres edzõi tevékenységet végzett pedagógusokról nevezte el az egyesület vezetése. A nõi szakágban a é dr. Merő Zsuzsa Díj 2019-es díjazottja Kertész Gabriella lett. katolikus iskola pedagógus-edzője az U13-as korosztállyal dolgozott az elmúlt évadban, és a napi edzések megtartása, valamint a tornákon való részvétel mellett a gyerekek megmozgatásában és a sportág népszerűsítésében végzett kiemelkedő munkát. A férfi szakágban a Gáspár István díj 2019-es díjazottjaként Varga Péternek járt a taps: ország egyik legjobb utánpótlásedzője újabb emlékezetes, sikeres évet zárt. Fiatal tanítványaival az U15-ös és az U13-as korosztályban is letette a névjegyét, ráadásként iskolai együttesével diákolimpiai bajnoki címet nyert, a Kiss Péter, Kiss Bálint páros edzőjeként pedig strandröplabda diákolimpiai bajnoki címet ünnepelhetett. Varga Péter immár 25-szörös magyar bajnok edzőnek mondhatja magát.

Az akadémia fiataljaira a jól megérdemelt vakáció vár a folytatásban, augusztusban pedig újraindul a munka.

Címkék: edző, akadémia, RÖAK, utánpótlás, díj, Kaposvár, sport