A somogyi megyeszékhelyen rendezett röplabda MEFOB négyes döntőjében a fiúk szettveszteség nélkül, sorozatban immár negyedszer szerezték meg az egyetemi bajnoki címet. A lányok remek teljesítménnyel, összes ellenfelüket legyőzve tarthatták magasba az első helyezettnek járó kupát. Most először fordult elő, hogy a lányoknál és a fiúknál is ugyanaz az egyetem hódította el az elsőséget.

A férfiaknál az öt magyar felnőtt válogatott játékossal felálló kaposvári együttes magabiztosan, szemet gyönyörködtető pontokkal verte meg összes ellenfelét. Ezzel a győzelemmel zsinórban negyedik alkalommal állhattak fel a dobogó legmagasabb fokára. Második helyen a Testnevelési Egyetem végzett, bronzérmes a Nyíregyházi Egyetem csapata lett, míg a 4. helyezéssel a BME fiai térhettek haza.

A lányoknál öldöklő küzdelem folyt a helyezésekért, amelyből a Kaposvári Egyetem női röplabda csapata került ki győztesen és a tavalyi, valamint a tavalyelőtti ezüstérem után sikerült megszerezni a hőn áhított aranyérmet. A második helyezett az ELTE együttese lett, megelőzve a BME és a Pécsi Tudományegyetem csapatait.

A legjobb férfi mezőnyjátékosnak Horváth Kristófot választották meg, Hanusz Réka a legjobb női, míg Keen Cameron Illés a legjobb férfi feladó különdíjat érdemelte ki.

Végeredmény

Nők:

1. Kaposvári Egyetem
2. Eötvös Loránd Tudományegyetem
3. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
4. Pécsi Tudományegyetem

Férfiak:

1. Kaposvári Egyetem
2. Testnevelési Egyetem
3. Nyíregyházi Egyetem
4. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

A KE női csapatának összeállítása: Horváth Alexandra (csapatkapitány), Duduka Ingrid, Hanusz Réka, Harmath Zsófia, Kanizsai Dorottya, Koczka Adrienn, Pintér Zsanett, Rák Rebeka, Szivós Ildikó, Tóth Eszter. Csapatvezető: Faludy András

A KE férfi csapatának összeállítása: Bögöly Gábor (csapatkapitány), Bozóki Bence, Hegedüs Balázs, Horváth Kristóf, Kalmár Ákos, Keen Cameron Illés, Kulcsár Adrián, Sántosi Péter, Szerb András Bence. Csapatvezető: Szerb György, Dr. Kiss Zoltán

Címkék: mefob, kaposvári egyetem, röplabda, sport