Már évek óta hagyomány, hogy az évadnyitó Pünkösdi Strandröplabda Tornával kezdődik a strandröplabda szezon melyet a Búzavirág SC szervez a desedai pályákon. A kellemes nyári napsütéses idő kedvezett a torna lebonyolításához, szerencsére most elkerültek a versenyzőket a zivatar.

A jelenlévők között több új fiatallal is találkozhattunk, de természetesen sokan voltak akik már évek óta rendszeres résztvevői a strandröplabda tornáknak. Izgalmas és változatos labdamenetek jellemezték a mérkőzéseket, ahol női, férfi és vegyes páros kategóriákban indulhattak a játékosok. 5 női, 10 férfi és 11 vegyes páros mérte össze erejét a tornán. Női mezőnyben körmérközés eredménye döntött, ahol fiatalokból álló páros lett a győztes.

A 3 pályán 77 mérkőzésen alakult ki a végső sorrend. Az I., II. és III. helyezett párosok serleg és érem jutalomban részesültek, a győztesek 1 évre elnyerték a Búzavirág SC vándorserlegét is. A tavalyi győztesek közül egyik páros sem tudta újból elnyerni a vándorserleget. A játékosok Pécsről, Dombóvárról, Zalaegerszegről és Kaposvárról érkeztek.

Végeredmény

Nők

I. helyezett: Kalmár Viktória - Rucz Réka

II. helyezett: Grábner Tímea - Orczi Mariann

III. helyezett: Varga Edina - Balogh Boglárka

Férfi

I. helyezett: Fodor Dániel - Portik Ádám

II. helyezett: Kiss Norbert - Selega Balázs

III. helyezett: Hervai Tibor - Ledniczky Róbert

Vegyes

I. helyezett: Orczi Mariann - Balassa Béla

II. helyezett: Grábner Tímea - Szlábi Ferenc

III. helyezett: Mikovich Réka - Farkas Ádám

Címkék: búzavirág sc, deseda, strandröplabda, videó, sport