Az idén 50 éves Kaposvári Női Röplabda Club szerdai bejelentése alapján az 1. MCM-Diamant Extraligás együttesében folytatja pályafutását Tálas Zsuzsanna. A magyar válogatott első számú feladója Békéscsabáról igazol a somogyiakhoz, és abban bízik, hogy sikeres évet zár a szépen formálódó és komoly terveket szövögető csapattal.

Röplabdás berkekben már hetek óta beszédtéma volt, hol folytatja pályafutását Tálas Zsuzsanna. A 25 esztendős játékos az elmúlt szezont Békéscsabán töltötte, ahol a bajnokságban bronz-, a Magyar Kupában ezüstérmet szerzett, az évad nagy sikereként pedig társaival egészen az elődöntőig menetelt a CEV-kupában. A feladó a felemás időszakot követően a váltás mellett döntött, és elfogadta a kaposváriak ajánlatát. A legjobb négybe vágyó 1. MCM-Diamant egyéves szerződést kötött Tálassal, aki május eleje óta a válogatottal készül az augusztusi, hazai (társ)rendezésű Európa-bajnokságra.

„Nagy megtiszteltetés egyesületünk számára, hogy szerződést köthettünk Tálas Zsuzsannával – fogalmazott Orosz Ferenc ügyvezető-elnök. – Klubunk az elmúlt években tudatosan építkezett és minden területen, a pályán és a pályán kívül egyaránt, folyamatosan lépkedtünk előre. Tavaly óta Sasa Nedeljkovic a csapat vezetőedzője, és a kiváló szakember a tavasszal újabb két évvel hosszabbította meg a korábbi megállapodást. Nem titok, hogy szeretnénk olyan együttest kialakítani, amely harcban lesz a legjobb magyar csapatokkal az előkelő helyezésekért, és az új otthonunkban, a Kaposvár Arénában, a tovább gyarapodó közönség előtt szeretnénk emlékezetes mérkőzéseket játszani. Ugyancsak komoly motiváció, hogy ha minden a tervek szerint alakul, akkor a nemzetközi porondon is bemutatkozhatunk, méghozzá a Challenge Kupában. Úgy gondoljuk, kulcsposzt a feladóé, és a jelenlegi helyzetben a legjobb megoldást találta meg mindkét fél, a játékos és az egyesület is.”

null

A 110-szeres válogatott Tálas Zsuzsanna Székesfehérváron ismerkedett meg a sportág alapjaival, nevelőedzője édesanyja, a korábbi válogatott játékos, az ország egyik legjobb utánpótlásedzője, Fésüs Irén volt. A balkezes irányító 13 évesen már bemutatkozott a felnőtt NB I-ben, 18 esztendősen pedig a magyar válogatottban is lehetőséget kapott. Tálas a 2015-ös és a 2017-es Európa-bajnokságon egyaránt ott volt. A Vasasban és a Békéscsabán eltöltött évek ugyancsak sikeresen alakultak, a 2017/2018-as évadban pedig a lengyel Trefl Proxima Kraków színeiben a légiós életet is kipróbálta a játékos, ahol újoncként a hatodik helyet könyvelhette el társaival.

„Fontos szempont volt az edző személye, de nagyon sok olyan dolog történt velem az idény közben, amely miatt mérlegelnem kellett, hol folytatom az életemet. Magánéleti eseményekre is gondolok, amelyek miatt úgy éreztem, jó, ha kicsit közelebb vagyok a családomhoz és Székesfehérvárhoz. Szakmailag mindig is nagyon szerettem a békéscsabai légkört, amely sokat segített a fejlődésemben, ám úgy érzem, megértem arra, hogy megteremtsem a saját légkörömet. Az ezt megelőző idényben, Lengyelországban és most itthon sem volt jó szezonom, érzem, hogy sokkal több van bennem, és azt is, hogy képes vagyok mindezt kihozni magamból” - fogalmazott a sportolónő, akit a szerződéskötés után egy Kaposvár-emblémával ellátott pólóval is meglepett a klub ügyvezető-elnöke.

Tálas Zsuzsanna is Kaposváron folytatja pályafutását!

Tálas Zsuzsanna is Kaposváron folytatja pályafutását!

Tálas Zsuzsanna nem akármilyen fogadtatásra számíthat, ugyanis az Arany Európa Ligában szereplő magyar női válogatott szombaton 15 órakor Horvátország ellen lép pályára, éppen a somogyi megyeszékhelyen. Az időzítés tehát nagyszerűen sikerült, a kaposvári klub vezetői pedig Szpin Renáta szerződtetése után újabb kiváló röplabdázó leigazolásának örülhetnek. És ha hinni lehet a híreknek, még további bejelentések is várhatóak az előttünk álló hetekben.

NÉVJEGY

Tálas Zsuzsanna

Született: 1993. 07. 09.

Magasság: 175 cm

Eddigi klubjai

Székesfehérvári MÁV Előre SC (2007-2011)
BSE (2011-2012)
Vasas Óbuda (2012-2015)
Békéscsabai RSE (2015-2017)
Trefl Proxima Kraków (lengyel, 2017-2018)
Békéscsabai RSE (2018-2019)

Eddigi legnagyobb klubsikerei

4-szeres magyar bajnok (Vasas: 2013, 2014, Békéscsaba: 2016, 2017)
5-szörös Magyar Kupa-győztes (Vasas: 2013, 2014, 2015, Békéscsaba: 2016, 2017)
MEVZA Kupa győztes (Békéscsaba: 2017)

Válogatottság

110-szeres válogatott, 2011 óta a magyar válogatott tagja, Európa-bajnoki résztvevő 2015-ben, 2017-ben és a 2019-es keret tagja, válogatott csapatkapitánya.

Címkék: tálas zsuzsanna, 1.mcm-diamant, kaposvár, sport