A 2019-es évad első ob-fordulójára 31 női és 31 férfi páros nevezett, és ott volt a népes mezőnyben a RÖAK Kaposvár két női kettőse is. A lányok, ranglista-pontjaiknak köszönhetően, szombaton reggel, a főtáblán kezdhették meg küzdelmüket.

Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra páros címvédőként igazolta az előzetes várakozásokat, és a 16-os főtábla mindhárom fordulójában 2:0 arányú siker után hagyta el a játékteret. Eszter és Szandra előbb az Antal, Tóth, aztán a Horváth, Harmath, majd a Szokol-Humay, Ördög duó ellen győzött, a vasárnap reggeli elődöntőben pedig nem adott esélyt a nagy rivális Szabó Dorottya, Háfra Dominika egységnek.

lutter eszter

A döntőben a hétvége meglepetés-párosa, Czene Adrienn és Hackl Szilvia állt a túloldalon, és a RÖAK Kaposvár válogatott lányai igen magabiztosan könyvelték el újabb, 2-0-s diadalukat, amivel megnyerték a csepeli országos bajnoki fordulót.

„Szombaton és vasárnap is, a stabilitásunk miatt tudtuk az összes mérkőzésünket viszonylag simán, 2-0-ra megnyerni. Nagyon jól szolgáltuk ki egymást, és nagyon jó százalékkal támadtunk. Amit az elmúlt hónapokban, a téli időszak óta gyakoroltunk, az most kijött ezen a versenyen. Tudjuk, hogy a folytatásban ennél csak nehezebb ob-fordulók várnak ránk, így még jobban kell készülnünk”  - értékelt a mérkőzések után Szombathelyi Szandra.

lutter szombathelyi

A Lutter Liza, Szombathelyi Kitti egység az első körben, a nyitó játszma elvesztése után lendült játékba, és végül 2:1 arányban győzött a Lakatos, Juraszik duó ellen. A második fordulóban, a Katona, Sákovics kettős ellen két szett is elég volt a sikerhez, a harmadik körben viszont, a jó formát mutató Hajós, Villám páros, izgalmas csata végén 2:1 arányban felülmúlta a kaposváriakat. A vigaszágon Kitti és Liza többször is nyerő helyzetbe került, de végül 2:1-re kikapott a tavalyi ezüstérmes Szabó, Háfra egységtől, így végül az ötödik helyen végzett.

„Örülünk ennek a helyezésnek, de abban bízom, hogy a következő fordulóban, még jobb formában és még inkább megismerve a mezőnyt, előrébb végezhetünk majd. Nagy álmunk, hogy bejussunk a legjobb négy közé”  - mondta el a meccs után Lutter Liza.

A magyar bajnokság küzdelmei két hét múlva, Siófokon folytatódnak, a RÖAK Kaposvár címvédő párosa pedig már gőzerővel készül a hónap végén rendezendő grúziai olimpiai selejtezőre is. 

Címkék: Szombathelyi, Lutter, RÖAK, strandröplabda, siker, sport