A Fino Kaposvár játékos stratégiája, hogy elsősorban sajátnevelésű, kaposvári fiatalokra épít, majd magyar játékosokban gondolkodik, amennyiben ez érdemben nem lehetséges, akkor nyit külföldi játékos piac felé. A 2018/19-es évadban hét kaposvári játékos alkotta a keretet, ebből egy kivételével saját nevelésű.

A folytonosságot erősíti Nagy József, aki több mint 10 szezont játszott Kaposváron, illetve Bozóki Bence, aki - egy év külföldi játék után - hetedik szezonját töltötte a Finoban. Ennek az elképzelésnek is köszönhető, hogy az elmúlt 10 szezonban mindössze egy idegenlégióst igazolt a csapat. A szakemberek egyöntetű véleménye, hogy a magyar játékospiac meglehetősen szűk mozgásteret biztosít, így a klubbok erősödése egyre nagyobb elszívó hatást eredményez a magyar játékosok esetében és egyre több egyesület lesz kénytelen külföldi erősítésben gondolkodni. A leírtak ellenére, a Fino Kaposvárban az alapstratégia nem változik és igyekszik lehetőséget biztosítani az arra megérett, tehetségek utánpótláskorú játékosoknak, akik a RÖAK Kaposvár utánpótlás műhelyből pallérozódnak.

A szakmai vezetés döntése alapján a 2019/20-as szezonban Fenyvesi Barnabás kap lehetőséget, hogy a felnőtt csapathoz csatlakozzon. Barni végigjárta az utánpótlás korosztályokat, amire az volt alapvetően jellemző, hogy sokszor idősebb korosztályos csapatokban is bizonyította tehetségét. Így volt ez az elmúlt hétvégén is, amikor az U19-es bajnokság békéscsabai döntőjében az ezüstérmes csapatot erősítette és megkapta a „legígéretesebb játékos” címet egy olyan tornán, ahol döntően két évvel idősebb játékosokkal került szembe. Barni ezen kívül ismét meghívót kapott a serdülő magyar válogatottba, Nagy Dáviddal együtt.

Címkék: Fenyvesi Barnabás, Fino, Kaposvár, sport